Victory Collapse: «Δεν συνηθίζουμε να υποσχόμαστε πράγματα στις ζωντανές εμφανίσεις μας…»

Το post punk γκρουπ μιλά για το οπτικοακουστικό happening στον κινηματογράφο Τριανόν
Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 08:10
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
gkoul@naftemporiki.gr

Οι Victory Collapse, από τα ανερχόμενα post punk γκρουπ, εμπνέονται από την ταινία «Interruption» και γράφουν ειδικά μουσική, για να την παρουσιάσουν μαζί με κομμάτια από τον νέο τους δίσκο, σε ένα σύνθετο οπτικοακουστικό happening, και μας μιλούν για αυτήν τη βραδιά.

Περιλαμβάνοντας εικόνες, αποσπάσματα, συνεντεύξεις συντελεστών και επιπλέον σκηνές της πολυσυζητημένης νέας ταινίας του Γιώργου Ζώη, «Interruption», η οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας και στο διαγωνιστικό τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλή μουσική από τους Victory Collapse και τους μελαγχολικούς  περιπλανώμενους μουσικούς της Κωμωδίας Θανάτου, το happening αυτό θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Τριανόν, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι στα όρια ανάμεσα στο θέατρο και την πραγματικότητα, τις αισθήσεις και την κραυγή και απέναντι σε μία Δύση που παραπαίει, στο οποίο, για περισσότερες από δύο ώρες, αναμετρώνται το σινεμά με τη μουσική, ο σκηνοθέτης με τις μπάντες, το κοινό με τον ζωντανό ήχο και την κινηματογραφική εικόνα, οι Victory Collapse μιλούν για αυτήν την πολυδιάστατη παρουσίαση, για τη μουσική τους, για την ταινία και για τις εμφανίσεις τους.

Τι περιλαμβάνει αυτή η σύνθετη οπτικοακουστική παρουσίαση;

Η παρουσίαση αυτή έχει σαν πρώτο ζητούμενο να εμπλουτίσει και να τονίσει μουσικά πτυχές της ταινίας, καθώς και να αποδώσει, υπό το πρίσμα των συγκροτημάτων, την ατμόσφαιρά της. Δεύτερο ζητούμενο για μας είναι η ανάδειξη ορισμένων, συναφών προς την ταινία, πλευρών του νέου μας δίσκου, που ονομάζεται “Atlas”, σε συνδυασμό πάντα με την εικόνα και τις καταστάσεις που αποτυπώνονται σε αυτήν.

Μιλήστε μας για την ταινία «Interruption» και για τη μουσική που γράψατε για το event.

Έχοντας δει την ταινία, μπορούμε να πούμε ότι μας άρεσε το αισθητικό αποτέλεσμα, όσον αφορά στην ατμόσφαιρα που βγάζει η ταινία, στη σκηνοθεσία και στις ερμηνείες των ηθοποιών. Επιπλέον, η ταινία βασίζεται σε ένα πολύ δυνατό σενάριο, το οποίο, διασκευάζοντας την «Ορέστεια» σε πρώτο πλάνο, καταπιάνεται με θέματα, όπως η αυτοδικία και ο φόνος. Παράλληλα, όμως, βλέπουμε και ένα κοινό, το οποίο παρακολουθεί τα όσα τραγικά διαδραματίζονται με μια παθητικότητα και στη λογική του θεάματος. Ακόμα και όταν του δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει τη γνώμη του και να εκδηλώσει την αντίθεσή του, φαίνεται να μην είναι ικανό να ξεπεράσει τον εαυτό του και να ξεφύγει από τη λογική του θεάματος, με αποτέλεσμα να είναι πλήρως χειραγωγήσιμο. Όλα τα παραπάνω μάς προκάλεσαν ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, τα οποία θα προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε μουσικά, τη συγκεκριμένη βραδιά.

Ποιο είναι το ύφος του νέου σας άλμπουμ;

Το ύφος του καινούργιου μας άλμπουμ, “Atlas”, πέρα από τις συνήθεις μουσικές ορολογίες και ιδιώματα που χαρακτηρίζουν διαχρονικά την μπάντα και οριοθετούνται χρονικά στη μετά - πανκ εποχή, αποτυπώνεται, θέλουμε να πιστεύουμε εύστοχα, στο εξώφυλλό του, από το οποίο αντλεί την εκφραστικότητα και τη δυναμική του.

Τι υπόσχεστε στο κοινό για αυτήν τη βραδιά;

Δεν συνηθίζουμε να υποσχόμαστε πράγματα στις ζωντανές εμφανίσεις μας, ούτε τις χαρακτηρίζουμε αυτάρεσκα ως συναρπαστικές και απρόβλεπτες. Ενίοτε, μπορεί να είναι και στριφνές, αλλά ευελπιστούμε πάντα να έχουν κάποιο ενδιαφέρον για τον θεατή και, φυσικά, στην προκειμένη περίπτωση, να επιτελέσει τον σκοπό της, που δεν είναι άλλος από τη διάδραση ανάμεσα και σε αυτήν και στην ταινία.

Το άλμπουμ «Atlas».

Πληροφορίες

Κινηματογράφος Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101 - Αθήνα (Μετρό: Βικτώρια), τηλ.: 210 8215469. Είσοδος: 8 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή