Συγκρούσεις αστυνομικών - φιλοκούρδων διαδηλωτών στην Άγκυρα

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015 21:11
UPD:21:17
EPA/SEDAT SUNA

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία.

A- A A+

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι συνελήφθησαν σε βίαια επεισόδια τα οποία σημειώθηκαν την Πέμπτη μεταξύ νεαρών φιλοκούρδων διαδηλωτών και αστυνομικών στο κέντρο της Άγκυρας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι διαδηλωτές, φοιτητές του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής (ODTU), είχαν ανοίξει ένα πανό με τη φράση «Ο κουρδικός λαός δεν είναι μόνος» και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο.

Όταν ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους εμπόδισαν να βγουν από τον χώρο του πανεπιστημίου πολλοί από αυτούς, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια, πέτρες και πυροτεχνήματα εναντίον των αστυνομικών.

Οι τελευταίοι απάντησαν ρίχνοντας δακρυγόνα και νερό υπό πίεση για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, τουλάχιστον έξι άνθρωποι συνελήφθησαν.

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας πραγματοποιούν μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον των ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ) στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τουλάχιστον 25 αντάρτες έχουν σκοτωθεί από την Τετάρτη, σύμφωνα με μια επίσημη πηγή.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή