Η Δήμητρα Γαλάνη ταξιδεύει στον «Χρόνο»

Η παράσταση «Chronos», στο Gazarte, στις 5 και 6 Ιανουαρίου
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2016 08:45
ANTONELLOS DIMITRIS

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με τη μορφή ανοιχτής πρόβας, τον Δεκέμβριο του 2014, στο Gazarte, για δύο μόνο βραδιές που, αμέσως, έγιναν sold out.

A- A A+

Τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες θα συγκινήσουν ξανά το κοινό, μέσα από τη συνάντηση της Δήμητρας Γαλάνη με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών, στην μουσική παράσταση «Chronos», που παρουσιάζεται στο Gazarte για δύο μόνο βραδιές, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε με τη μορφή ανοιχτής πρόβας, τον Δεκέμβριο του 2014, στο Gazarte, για δύο μόνο βραδιές που, αμέσως, έγιναν sold out. Κατόπιν, παρουσιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, στα μεγαλύτερα Φεστιβάλ της χώρας, και γνώρισε την αποδοχή του κοινού, κερδίζοντας, παράλληλα, διθυραμβικές κριτικές από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

ANTONELLOS DIMITRIS

Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας των μουσικών, που παίρνουν μέρος σε αυτήν, αναδεικνύουν με έναν μοναδικό τρόπο τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, το λαούτο και την κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο και ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με τη Δήμητρα Γαλάνη, η οποία είναι η «κορυφαία αυτού του χορού».

Η ερμηνεύτρια συμπυκνώνει την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, καθώς είναι κι η ίδια μέρος αυτής, μιας και διδάχτηκε από αυτούς τους σπουδαίους δημιουργούς από τα πρώτα της βήματα. Σαν ένας συνδετικός κρίκος, ενώνει το παρελθόν με το σήμερα. «Chronos» (Χρόνος), σε αυτήν τη μοναδική παράσταση, είναι, με έναν τρόπο, η Δήμητρα Γαλάνη. «Chronos» είναι αυτά τα τραγούδια, που πάντα έχουμε ανάγκη να ανακαλούμε, για να επαναπροσδιορίζουμε τον πολιτισμό μας.

Πληροφορίες

Gazarte Theater Stage: Βουτάδων 32 - 34, Γκάζι, τηλ.: 210 3460347. Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: A ζώνη: 35 ευρώ, Β ζώνη: 26 ευρώ, όρθιοι: 13 ευρώ, ταμείο: Α ζώνη: 38 ευρώ, Β ζώνη: 29 ευρώ, όρθιοι: 16 ευρώ (τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό). Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή