Οι Last Drive σε μια απογυμνωμένη ακουστική εκδοχή

Στον κινηματογράφο Τριανόν, στις 8 και 9 Ιανουαρίου
Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2016 09:30

Από το ξεκίνημά τους, το 1983, μέχρι σήμερα, οι Last Drive αποτελούν σημείο αναφοράς στην εγχώρια σκηνή, κατορθώνοντας, ταυτόχρονα, να αφήσουν ένα ανεξίτηλο στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη του rock’ n’ roll.

A- A A+

Μέσα από μία απογυμνωμένη ακουστική εκδοχή πολλών αγαπημένων κομματιών τους, οι Last Drive, η σημαντικότερη rock’ n’ roll μπάντα που ανέδειξε η ελληνική σκηνή, παρουσιάζει τραγούδια από ολόκληρη τη σπουδαία πορεία της, στον κινηματογράφο Τριανόν την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Είκοσι δύο χρόνια μετά το unplugged live που είχαν πραγματοποιήσει στο club Berlin, στο Θησείο, οι Last Drive το  επιχειρούν για δεύτερη φορά, χωρίς να αποκλείουν περισσότερες εκπλήξεις.

Αποτελούμενοι από τους «ιστορικούς» Alex K (μπάσο / φωνή), Γιώργο Καρανικόλα (κιθάρα / φωνή), Chris B. I. (ντραμς) και τον Στέφανο Φλώτσιο (κιθάρα), οι Last Drive, μόνιμα ανήσυχοι σε καλλιτεχνικό και κοινωνικό επίπεδο, με ξεκάθαρες θέσεις απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, θα προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία στους παλιούς, αλλά και στους νέους φίλους τους.

Σημείο αναφοράς στην εγχώρια σκηνή

Από το ξεκίνημά τους, το 1983, μέχρι σήμερα, οι Last Drive αποτελούν σημείο αναφοράς στην εγχώρια σκηνή, κατορθώνοντας, ταυτόχρονα, να αφήσουν ένα ανεξίτηλο στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη του rock’ n’ roll. Από την πρώτη στιγμή, ήταν φανερό πως πρόκειται για ένα συγκρότημα, που διέθετε όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται, για να το κάνουν να ξεχωρίσει. Έδειξαν να επικεντρώνονται αμέσως στα βασικά και ουσιώδη της αγαπημένης τους μουσικής.

Με απλότητα και αμεσότητα, παρουσίασαν συνθέσεις και τραγούδια, που ταξίδεψαν - μέσα από τα ραδιόφωνα και τα πικάπ της εποχής - σε ολόκληρο τον πλανήτη και κυκλοφόρησαν από ιταλικές, γερμανικές, ισπανικές και αμερικανικές εταιρείες, συχνά συμπεριλαμβανόμενα σε συλλογές που κατέχουν σήμερα περίοπτη θέση στη δισκοθήκη του rock’ n’ roll μύθου.

Rock’ n’ roll ύμνοι με δολοφονικά κιθαριστικά riffs, εθιστικά ρεφραίν, ένταση, ενέργεια, δυναμισμό, αλλά και μια πραγματικά σπάνια - για group που δραστηριοποιείται μακριά από τις «μητροπόλεις» του rock - αίσθηση αυθεντικότητας, μάρτυρας και αποτέλεσμα της οποίας είναι και οι πολύ σημαντικές συνεργασίες, που έχουν κάνει με ξεχωριστές μορφές της παγκόσμιας rock ‘n’ roll κοινότητας.

Αυτό, που τους έκανε να ξεχωρίσουν, είναι ότι μεγαλούργησαν, βρίσκοντας το δικό τους προσωπικό στυλ, που δύσκολα κατατάσσεται σε κάποιο συγκεκριμένο παρακλάδι, αλλά είναι ξεκάθαρα rock’ n’ roll, διατηρώντας μία άρρηκτη και συνεχή σχέση με το κοινό τους μέσα από αμέτρητες συναυλίες.

Πληροφορίες

Κινηματογράφος Τριανόν: Κοδριγκτώνος 21 (Μετρό: Βικτώρια) - Αθήνα, τηλ.: 210 8215469 και 210 8222702. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ. Ο χώρος έχει συγκεκριμένη χωρητικότητα. Για καθεμία από τις δύο βραδιές, θα διατεθούν αυστηρά 350 εισιτήρια καθήμενων, στην τιμή των 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμεία Τριανόν, Tilt (Ασκληπιού 37 - Εξάρχεια, τηλ.: 210 3636028), The Lab (Θεμιστοκλέους 86 - Εξάρχεια, τηλ:. 210 3825805).

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή