«Τραγούδια της Θεσσαλονίκης» από τη Σαβίνα Γιαννάτου

Στο Half Note Jazz Club, στις 14 και 15 Ιανουαρίου
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016 09:05
Gemma van der Heyden

Υπό τον τίτλο «Souvenir de Salonique» και με αφορμή τον νέο τους δίσκο, με τίτλο «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης», που κυκλοφόρησε σε παγκόσμια κλίμακα από την ECM, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico παρουσιάζουν τραγούδια από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη τη Μεσόγειο.

A- A A+

Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι ευρηματικοί Primavera en Salonico, μόνιμοι συνεργάτες της στη δισκογραφία και στα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια, με αφετηρία και αφορμή τα τραγούδια της Θεσσαλονίκης, κάνουν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, μέσα από δύο παραστάσεις στο Half Note Jazz Club, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Υπό τον τίτλο «Souvenir de Salonique» και με αφορμή τον νέο τους δίσκο, με τίτλο «Τραγούδια της Θεσσαλονίκης», που κυκλοφόρησε σε παγκόσμια κλίμακα από την ECM, η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico παρουσιάζουν τραγούδια από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Τραγούδια σαν ηχητικές καρτ - ποστάλ που δημιουργούν σύγχρονες μουσικές αφηγήσεις πάνω σε παλαιούς μύθους. Τραγούδια ελληνικά, τούρκικα, αρμένικα, ισπανοεβραϊκά, βουλγαρικά, τραγούδια των προσφύγων από τον Πόντο και τη Σμύρνη, ερμηνευμένα στις γλώσσες των κατοίκων κάθε περιοχής, μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα.

Τραγούδια που έχουν ήδη παρουσιαστεί από τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, της Αυστρίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, ενώ, από τον ερχόμενο Μάρτιο, θα ταξιδέψουν στο Χονκ Κονγκ, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, την Αγγλία και έπεται συνέχεια.

Συντελεστές

Κώστας Βόμβολος: ενορχηστρώσεις - κανονάκι - ακορντεόν, Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί, Χάρης Λαμπράκης: νέυ, Αντώνης Μαράτος: κρουστά, Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο. Οργάνωση παραγωγής: Prospero.

SAM CHURCHILL

Πληροφορίες

Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17 - Μετς, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Ώρα έναρξης: Πέμπτη: 21.30, Παρασκευή: 22.30. Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (μπαρ), 15 ευρώ (Β΄ ζώνη), 20 ευρώ (Α΄ ζώνη). Προπώληση εισιτηρίων: halfnote.gr και viva.gr.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή