ΟΗΕ: Ναι σε εκεχειρία στη Συρία, όχι όμως με Ισλαμικό Κράτος και Μέτωπο Αλ Νούσρα

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 16:55
UPD:17:05
REUTERS/DENIS BALIBOUSE

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν Ντε Μιστούρα (δεύτερος αριστερά) έκανε λόγο για ανάγκη «πανεθνικής εκεχειρίας» και όχι μόνο τοπικών εκεχειριών.

A- A A+

Κάλεσμα για εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και εκείνων της συριακής αντιπολίτευσης, όχι όμως και στις μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Αλ Νούσρα, απηύθυνε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν Ντε Μιστούρα.

Ο τελευταίος έκανε λόγο για ανάγκη «πανεθνικής εκεχειρίας» και όχι μόνο τοπικών εκεχειριών, ωστόσο σημείωσε ότι η παύση των μαχών με τις δύο τζιχαντιστικές οργανώσεις δεν βρίσκεται καν στο τραπέζι.

Ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος πολεμούν τόσο οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, όσο και η συριακή αντιπολίτευση, οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας, αλλά και το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Το τελευταίο, αν και δρα σε χαλαρή ενότητα με τη συριακή αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος, αλλά και κατά του Ι.Κ., μάχεται και κατά μετριοπαθών κοσμικών και ισλαμικών δυνάμεων των ανταρτών και καταλάμβάνει εδάφη τα οποία διοικεί με τον ισλαμικό νόμο, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα σε σχέση με το Ι.Κ..

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή