Η Μόσχα θέλει συμμετοχή των Κούρδων στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 11:47
UPD:11:51
REUTERS/MAXIM SHEMETOV
A- A A+

Πρόσκληση και του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της συριακής αντιπολίτευση με εκπροσώπους του καθεστώτος της Δαμασκού θέλει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα. 

«Θα ήταν άδικο και αναποτελεσματικό να εμποδίσουμε τους Κούρδους της Συρίας να συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε: «Χωρίς αυτό το κόμμα, χωρίς τους εκπροσώπους αυτούς, οι συνομιλίες δεν μπορούν να έχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε, δηλαδή μία οριστική πολιτική διευθέτηση».

Πάντως διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν θα ασκήσει βέτο αν το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης του Σάλεχ Μούσλιμ δεν προσκληθεί στις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Ο Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν ζήτησε από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ να παραιτηθεί, ούτε του πρόσφερε πολιτικό άσυλο.

«Και στις δύο περιπτώσεις η απάντηση είναι "όχι". Είναι αναληθές...κανείς δεν ζήτησε πολιτικό άσυλο και σε κανέναν δεν προσφέρθηκε κάτι παρόμοιο», σημείωσε. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή