«Ναι» από Βέμπερ στην Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 20:42
UPD:20:44
EPA/JULIEN WARNAND

«Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα κράτη της ΕΕ να καθυστερήσουν τη δημιουργία μιας κοινής Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής», προσθέτει ο κ. Βέμπερ.

A- A A+

«Η προσφυγική κρίση έφερε στην επιφάνεια θεμελιώδη προβλήματα με τις υπάρχουσες δομές. Η ομαλή λειτουργία των εξωτερικών συνόρων με τον τρόπο που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα καθίσταται ολοένα και περισσότερο μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Ο ρόλος της Frontex θα πρέπει να αλλάξει άμεσα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην ευρωβουλή Μάνφρεντ Βέμπερ. Τάσσεται δε υπέρ μίας κοινής Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

«Η Ε.Ε. πρέπει να παρέμβει και να αναλάβει επειγόντως δράση, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις και δεν έχουν ληφθεί μέτρα σε εθνικό επίπεδο. Τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ είναι επίσης τα σύνορα όλων των κρατών μελών. Ως εκ τούτου, κανένα κράτος μέλος δεν θα πρέπει να βρεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τα κράτη της ΕΕ να καθυστερήσουν τη δημιουργία μιας κοινής Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής», προσθέτει ο κ. Βέμπερ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή