Βουλή: Κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης με φόντο την απεργία

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 19:16
UPD:19:21
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
A- A A+

«Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε τεχνητό κλίμα αναστάτωσης, να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής, στέρεη και είναι εδώ», ήταν το μήνυμα της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση κατά την σύντομη συζήτηση που έγινε στη Βουλή με αφορμή την πανελλαδική απεργία.

Η συζήτηση ξεκίνησε με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Νίκο Δένδια να μιλά για «σχιζοειδή» και να λέει ότι ακούγοντας την κυβέρνηση «μου δημιουργήθηκε ότι είναι μία ομαλή μέρα, σε μία ομαλή διαδικασία, σε μία ομαλή χώρα». «Δεν είναι μία συνήθης ημέρα. Χιλιάδες συμπολίτες διαδήλωσαν εναντίον των απόψεων της κυβέρνησης. Έχουν απόλυτα δίκιο και είναι απόλυτα κατανοητό. Αν εφαρμοστούν οι κυβερνητικές ιδέες, χιλιάδες συμπολίτες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης, αποτελούν οι κυβερνητικές ιδέες απειλή για την διαβίωσή τους», είπε ο κ. Δένδιας υποστηρίζοντας ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία ειρωνεύεται την κοινωνία», επειδή «ενώ η κυβέρνηση διαχέει πλέγμα ιδεών και διαπραγματεύεται σε πολυτελές ξενοδοχείο με την τρόικα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κοινωνία να μετέχει στις διαδηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης. Να έχουμε στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην κοινωνία».

«Ό,τι δεν καταλαβαίνουμε δεν μπορεί να το λέμε σχιζοειδές. Οι κινητοποιήσεις δεν είναι ανωμαλία. Σήμερα δεν είναι μία ανώμαλη μέρα. Οι κινητοποιήσεις είναι όπλα στη φαρέτρα της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση», του απάντησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση επιζητεί τον «ειλικρινή κοινωνικό διάλογο».

«Ομαλότητα δεν είναι να φιμώνει μία κυβέρνηση τη φωνή του κόσμου. Αυτό δεν είναι επιτυχία μίας κυβέρνησης. Επιτυχία μίας κυβέρνησης είναι να είναι δίπλα με το λαό. Το μεγαλύτερο θέατρο του παραλόγου είναι οι εργατοπατέρες του "ναι" να πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις», υπογράμμισε και η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. «Γίναμε μάρτυρες ψυχαναλυτικών ασκήσεων επί χάρτου, χρηστομάθειας και ηθικοπλαστικών επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση», τόνισε και κατέληξε: «Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε τεχνητό κλίμα αναστάτωσης, να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής, στέρεη και είναι εδώ».

«Κοίτα ποιος μιλάει! Ακούσαμε μία σχιζοφρενική τοποθέτηση του εκπροσώπου της νεοφιλελεύθερης νεοδεξιάς αντιπολίτευσης που υποτίθεται ότι διαφωνεί με την αριστερή νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση. Τα χημικά είτε δεξιά είτε αριστερά δεν παύουν να είναι χημικά», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κάνοντας λόγο για «λεονταρισμούς και υποτιθέμενες κοκορομαχίες από τη Ν.Δ.».

«Βιώνουμε την κοινωνική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί και στην πολιτική του κατάρρευση. Τίποτα δεν εκδικείται περισσότερο από μία ελπίδα που διαψεύσθηκε γιατί έγινε πασιφανές ότι έλεγαν ψέματα», υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ρεαλιστικές λύσεις στα πλαίσια αυτού του συστήματος δεν υπάρχουν. Και για να κερδηθεί κάτι χρειάζεται αγώνας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος, σημειώνοντας ότι «φιλολαϊκές λύσεις μέσα στην Ε.Ε. δεν μπορούν να υπάρξουν και αυτό έγινε σαφές σήμερα. Ειδικά για τους αγρότες, η Κοινή Αγροτική Πολιτική εκεί αποβλέπει, στο ξεκλήρισμα των αγροτών», καθώς «σήμερα το 20% των αγροτών παίρνει το 80% των επιδοτήσεων».

«Είναι φανερό σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από την έννοια της δικαιοσύνης. Αυτά που ακούμε για φορολόγηση πάνω από 60% στα υψηλά εισοδήματα, θα φέρει την καταστροφή. Ελπίζουμε η κοινωνία θα πάρει το μάθημά της και να διώξει την κυβέρνηση. Είναι πια καιρός», εκτίμησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.

«Να υπάρξει πραγματικός διάλογος επί του ασφαλιστικού τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία. Αφαιρούνται όχι μόνο δικαιώματα, αλλά και η ικμάδα των εργαζομένων», πρότεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή