Διαμαρτυρία με τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2016 15:04
UPD:16:56
EUROKINISSI/MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Εκτός από τους αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και παραγωγοί από το μπλόκο των Μαλγάρων και του Νησελίου.

A- A A+

Πάνω από 350 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν από τις 12:00 στην περιοχή του Λευκού Πύργου, αποκλείοντας το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λόγω της κινητοποίησης δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. 

Τα τρακτέρ, που χρησιμοποιήθηκαν στην κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης είχαν έλθει από τα μπλόκα στα πράσινα φανάρια, στην αερογέφυρα Θέρμης, στο Δερβένι, στη Χαλκηδόνα και στα Γιαννιτσά, ενώ τη συμπαράστασή τους έδειξαν με αντιπροσωπείες τους τα μπλόκα των Μαλγάρων και του Νησελίου Αλεξάνδρειας.

Πέραν του αποκλεισμού του κέντρου της πόλης επί της Τσιμισκή, που διήρκεσε μέχρι και λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα, εκπρόσωποι μπλόκων κατευθύνθηκαν με αγροτικό όχημα στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους.

Εν τω μεταξύ, αυτοί που είχαν παραμείνει μπροστά στο Λευκό Πύργο, αναχωρώντας στις 15.00 το μεσημέρι, έκαναν μια στάση με τα τρακτέρ τους στο Γερμανικό Προξενείο και τριμελής αντιπροσωπεία τους επέδωσε φυλλάδιο με τις θέσεις του κλάδου στην Πρόξενο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι έφθασαν με τα τρακτέρ τους στον Λευκό Πύργο, περισσότερα από 100 τρακτέρ, από τα μπλόκα σε: πράσινα φανάρια, τη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία», την αερογέφυρα Θέρμης και το Δερβένι, ενώ μιάμιση ώρα αργότερα ενσωματώθηκαν άλλα 200 από τα μπλόκα των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας.

Μέχρι και την έλευση των τρακτέρ από Χαλκηδόνα και Γιαννιτσά, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα έδιναν φυλλάδια με τις θέσεις και τα αιτήματά τους στους περαστικούς, αλλά και σε όσους έπιναν τον καφέ τους σε κεντρικά καταστήματα της πόλης.

Εκτός από τους αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στην κινητοποίηση συμμετέχουν και παραγωγοί από το μπλόκο των Μαλγάρων και του Νησελίου.

THESTIVAL GR

Οι αγρότες ανά την Ελλάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις με πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, με την προοπτική κλιμάκωσης να θεωρείται πολύ πιθανή και να διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-άουτ από το Σάββατο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή