Βουλή: Παρουσία Πρ. Παυλόπουλου η έναρξη του συνεδρίου για τη Δημόσια Διοίκηση

Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 22:52
UPD:22:57
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει, επιτέλους, κατανοητό ότι ορισμένες από τις διοικητικές  μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας υπό το καθεστώς ‘‘Μνημονίων’’ ή ‘‘Προγραμμάτων’’ θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί και περατωθεί με δική μας, αποκλειστικώς, πρωτοβουλία» (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, άρχισαν οι εργασίες του διήμερου συνεδρίου με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη: εμπειρίες και προτάσεις», που πραγματοποιείται στην Αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου με πρωτοβουλία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, και ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει, επιτέλους, κατανοητό ότι ορισμένες από τις διοικητικές  μεταρρυθμίσεις, οι οποίες επιχειρούνται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας υπό το καθεστώς ‘‘Μνημονίων’’ ή ‘‘Προγραμμάτων’’ θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί και περατωθεί με δική μας, αποκλειστικώς, πρωτοβουλία, ως μάλλον αυτονόητες».  «Οι μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση, εφόσον βεβαίως συντελούνται με τον κατάλληλο σχεδιασμό και προγραμματισμό, μπορούν να οδηγήσουν σε δραστική μείωση του κόστους λειτουργίας της κρατικής μηχανής, δίχως μάλιστα να θίγεται η αποτελεσματική και αποδοτική λειτουργία της», τόνισε.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στη συζήτηση που ήδη έχει αρχίσει επί του νομοσχεδίου για τη Δημόσια Διοίκηση, το οποίο έχει καταθέσει η κυβέρνηση, τόνισε ότι είναι η κατάλληλη συγκυρία να επιτευχθεί, μέσα από τον διάλογο, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σημειώνοντας τους περιορισμούς που θέτουν οι δεσμεύσεις των συμφωνιών, υπογράμμισε ότι ο εκσυγχρονισμός της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι απλώς αριθμητικό ζήτημα, αλλά συνδέεται πρωτίστως με την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και τη ριζική αντιμετώπιση των συνθηκών διαφθοράς και διαπλοκής.

Ο Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή εξέφρασε την ανάγκη για μια Δημόσια Διοίκηση που να συνθέτει το δημόσιο συμφέρον με τα ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια λειτουργίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή