Νέοι τουρκικοί βομβαρδισμοί εναντίον Κούρδων στη βόρεια Συρία

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016 23:24
UPD:19/02/2016 08:50
EPA/SANA

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες θέσεις του YPG , σε απάντηση της προέλασης των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού βομβάρδισαν θέσεις των Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία σε ανταπόδοση διασυνοριακών πυρών, σύμφωνα με πηγές των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βομβαρδίζουν επανειλημμένα τις τελευταίες μέρες θέσεις του YPG , σε απάντηση της προέλασης των Κούρδων μαχητών στη βόρεια Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

EURONEWS

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέμεινε ότι τα στοιχεία που έχει η Τουρκία δείχνουν πως το Κόμμα Δημοκρατικής Ενωσης (PYD) και το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση της Τετάρτης στην Άγκυρα που άφησε πίσω της 28 νεκρούς, απορρίπτοντας τις κατηγορηματικές διαψεύσεις του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, αλλά και του PKK.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή