Νέο επεισόδιο από τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή

Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2016 19:18
UPD:19:23
EUROKINISSI/ΣΤΟΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Τα έχω με τον υπουργό, τον δοτό υπουργό», φώναζε ο κ. Λαγός, ισχυριζόμενος ότι «αυτή είναι η άποψή μου». (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Νέο επεισόδιο δημιούργησε στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, δύο μέρες αφότου είχε χαρακτηρίσει «Φιλιππινέζες των προσφύγων» την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη φορά ο βουλευτής της Γιάννης Λαγός από το βήμα της Ολομέλειας δήλωσε πως «θέλω να απαντήσω στον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ» και υποστήριξε ότι «ο υπουργός Άμυνας και η κυβέρνηση είναι προδοτική».

Άμεσα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης του αφαίρεσε τον λόγο: «Σας αφαιρώ τον λόγο γιατί είπατε ανεπίτρεπτα πράγματα για δεύτερη μέρα και μάλιστα επίτηδες».

«Τα έχω με τον υπουργό, τον δοτό υπουργό», φώναζε ο κ. Λαγός, ισχυριζόμενος ότι «αυτή είναι η άποψή μου». «Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους συστηματικά την έχουν καταπατήσει και εδώ μέσα. Γνωρίζετε άριστα ότι αυτό που έγινε προχθές έχει πάρει το δρόμο του, με εισήγηση της Επιστημονικής Επιτροπής κατά πόσο σε απόρρητη συνεδρίαση επιτρέπεται η βιντεοσκόπηση και μετά το μοίρασμα του υλικού», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Το ότι επαναφέρατε την φρασεολογία περί προδοτών είναι ανεπίτρεπτη. Η διχαστική υβριστική φρασεολογία αναφέρεται σε εκλεγμένους εκπροσώπους του λαού, σε κυβέρνηση που έχει πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης και στις Ένοπλες Δυνάμεις», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Λαγός συνέχισε από τη θέση του να φωνάζει και ο κ. Βούτσης του επεσήμανε: «Θα το πείτε άλλες 30 φορές. Η συμπεριφορά σας είναι κατάπτυστη πολιτικά και το κάνετε επίτηδες».

«Είναι προφανές ότι είχατε συστηματικά προετοιμάσει και την σημερινή πρόκληση», είπε ο πρόεδρος της Βουλής και κατέληξε με σαφή προειδοποίηση: «Πάρτε τα μέτρα σας και η Δημοκρατία θα πάρει τα δικά της».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή