Εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση στην Άγκυρα

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016 20:56
UPD:21:05
REUTERS/UMIT BEKTAS
A- A A+

Πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, σε εθνικό επίπεδο, μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Άγκυρας, που στοίχισε τη ζωή 28 ανθρώπων, αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση της Τουρκίας.

«Θα προχωρήσουμε σε τροποποιήσεις αναφορικά με την ασφάλεια» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά το τέλος πολύωρης σύσκεψης με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, ενώ σημείωσε ότι βρίσκεται στα σκαριά αντιτρομοκρατικό «σχέδιο δράσης».

Ο κ. Νταβούτογλου επισήμανε μεταξύ άλλων ότι ο αριθμός των δυνάμεων επιβολής της τάξης θα αυξηθεί και η παρουσία τους θα είναι «πιο εμφανής» κατά τη διάρκεια των αποστολών τους, ενώ κάλεσε τους απλούς πολίτες να βοηθήσουν στο έργο τους.

«Οι τρομοκρατικές οργανώσεις αναζητούν τρόπους να τραυματίσουν και να προκαλέσουν το χάος μεταξύ των πολιτών. Όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε βοήθεια στις δυνάμεις ασφαλείας. Κανένα σχέδιο στον τομέα ασφαλείας δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς τη βοήθεια των πολιτών» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο ίδιος απέρριψε την ανάληψη ευθύνης από την κουρδική ένοπλη οργάνωση ΤΑΚ για την πολύνεκρη επίθεση στην Άγκυρα επιμένοντας ότι η επίθεση αυτή διαπράχθηκε σε συνεργασία με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και τους Κούρδους μαχητές της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).  «Έχει ξεκαθαριστεί σε μεγάλο βαθμό ότι αυτή η τρομοκρατική επίθεση είναι έργο των PKK-YPG» υπογράμμισε. Στο πλαίσιο των ερευνών για την πολύνεκρη επίθεση έχουν συλληφθεί 22 ύποπτοι.

Παράλληλα κάλεσε τις ΗΠΑ να στηρίξουν "άνευ όρων" την Τουρκία. «Όταν 28 ζωές Τούρκων πολιτών χάνονται σε μία τρομοκρατική επίθεση το μόνο που προσμένουμε από εκείνους είναι να πουν ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Τουρκίας είναι μια απειλή εναντίον τους» είπε χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή