Ν. Παρασκευόπουλος: Έχουμε γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 11:36
UPD:11:38
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
A- A A+

Στο γενικότερο πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης απέδωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, την επικείμενη αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά.

«Καταρχήν έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής Δικαιοσύνης, ίσως είναι το κυριότερο πρόβλημά της», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, «έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις από παλιές καθυστερήσεις με ένα φορτίο σημαντικό και κάποιες από όλες τις υποθέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές από τις άλλες λόγω κοινωνικής βαρύτητας, ακόμη και πολιτικής βαρύτητας, όπως είναι η συγκεκριμένη υπόθεση».

Ο κ. Παρασκευόπουλος πρόσθεσε ότι πέρα από το παραπάνω πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχαν και άλλα: «Δεν έχουμε μεγάλες αίθουσες για τη διεξαγωγή δικών με πολλούς κατηγορουμένους, πολλούς μάρτυρες, δικηγόρους κ.λπ. Αυτό μειώνει τη δυνατότητα των μεγάλων υποθέσεων να προχωρούν γρήγορα γιατί κάθε φορά που φτάνουμε στην ημέρα της δίκης και δεν αρκεί βέβαια μια μέρα για να περατωθεί αυτή με τόσους μάρτυρες, η επόμενη δικάσιμος δεν μπορεί να είναι την επόμενη μέρα επειδή οι δίκες εναλλάσσονται στην ίδια αίθουσα καθώς οι αίθουσες δεν επαρκούν».

Ο ίδιος επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια για τη διεξαγωγή της δίκης με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο και ότι θα έχει επαφές με τις δικαστικές αρχές «για να προσπαθήσουμε να δούμε δυνατότητες επιτάχυνσης των ρυθμών των συνηθισμένων».

Σε ερώτηση τι θα έλεγε στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Θα ήμουν σε μια πάρα πολύ δύσκολη θέση και ότι θα μπορούσα να πω θα ήταν ανθρώπινο και όχι σχετικό με τη δίκη».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή