ΕΠΟ: «Όχι σε παιχνίδια και επιδιώξεις που θέλουν να φορτώσουν στο ποδόσφαιρο τις παθογένειες της κοινωνίας»

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016 13:10
UPD:13:11
INTIME SPORTS/ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση σε σκληρή γλώσσα και ύφος, καταδικάζοντας τα έκτροπα που έλαβαν χώρα χθες στην Τούμπα και οδήγησαν στη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού.

Η ΕΠΟ επισημαίνει ότι θα καταλογιστούν οι ευθύνες που αναλογούν στους αξιωματούχους της αναμέτρησης, δηλαδή την ομάδα των διαιτητών, υπογραμμίζει όμως ότι δεν θα επιτρέψει την εμπλοκή του αθλήματος σε επιδιώξεις που επιχειρούν να φορτώσουν στην πλάτη του τις παθογένειες της κοινωνίας.

Σε αυστηρό τόνο απευθύνεται επίσης, χωρίς να κατονομάζει, στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, όταν αναφέρεται σε πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στη χώρα, στο όνομα δήθεν ποδοσφαιρικών συμφερόντων.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις βίας που εκδηλώθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την οριστική διακοπή Κυπέλλου ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού.

Η ΕΠΟ θα καταλογίσει την ευθύνη που αναλογεί στους αξιωματούχους του αγώνα, όπως οι ποδοσφαιρικοί κανονισμοί επιβάλλουν. Δεν προτίθεται όμως να επιτρέψει περαιτέρω την εμπλοκή του ποδοσφαίρου σε παιχνίδια και επιδιώξεις που υπερβαίνουν τις ποδοσφαιρικές αντιπαραθέσεις εντός του γηπέδου και επιχειρούν να φορτώσουν στην πλάτη του αθλήματος τις παθογένειες μιας ολόκληρης κοινωνίας.

Ως εδώ και μη παρέκει με πολιτικά τερτίπια και επιδιώξεις που μπορούν να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στη χώρα στο όνομα δήθεν ποδοσφαιρικών συμφερόντων.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΠΟ θα πάρει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να ενημερώσει την ποδοσφαιρική οικογένεια και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον του αθλήματος για κοινές πρωτοβουλίες».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις