Στο συλλαλητήριο της Τετάρτης κατά του ασφαλιστικού καλεί η ΑΔΕΔΥ

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 13:27
UPD:13:28
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η ΑΔΕΔΥ διαμηνύει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους δανειστές.

A- A A+

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς κατά του ασφαλιστικού καλεί τους εργαζομένους στο δημόσιο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. 

Με τη συμμετοχή τους στα πρόσφατα συλλαλητήρια καθώς και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ και τονίσε:

«Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Η ΑΔΕΔΥ διαμηνύει ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους δανειστές.

Προειδοποιεί μάλιστα ότι εάν η κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει σε νέα γενική απεργία και άλλες μορφές πάλης όπως συλλαλητήρια, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων κτλ. για να ακυρώσει τα κυβερνητικά σχέδια.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή