Εκδιώχθηκε από την Ολομέλεια ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 14:44
UPD:15:08
EPA/PATRICK SEEGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ευρωβουλευτής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ευρωβουλής, με απόφαση του προέδρου της Μάρτιν Σουλτς, για πρώτη φορά στα χρονικά. Πρόκειται για τον Έλληνα ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του ευρωβουλευτή για το προσφυγικό, κατά την οποία ανέφερε ότι «όπως έχουν γράψει Οθωμανοί επιστήμονες οι Τούρκοι είναι βάρβαροι είναι βρώμικοι, είναι όπως τα σκυλιά που γαβγίζουν και όταν επανέλθει ο εχθρός υποχωρούν».

Εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Σούλτς είπε ότι σύμφωνα με το άρθρο 165 της ΕΕ, «πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα οποία είναι προσηλωμένη και υποκλίνεται η ΕΕ. Εδώ καταβάλλεται προσπάθεια να ξεπεραστούν κόκκινες γραμμές, ώστε να γίνει αποδεκτός ο ρατσισμός. Αλλά αυτό με μένα δεν θα περάσει» πρόσθεσε.

«Γι' αυτό με βάση το άρθρο 165 του κανονισμού σε σε συνδιασμό με το άρθρο 11, αποκλείεται αμελητί από τη συνεδρίαση και την αίθουσα ο κ. Συναδινός» εξήγησε.

Στις διαμαρτυρίες που εκφράσθηκαν από συναδέλφους του Ε. Συναδινού, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι «όταν λαμβάνονται αμελητί μέτρα δεν γίνεται συζήτηση» και κάλεσε τον ευρωβουλευτή να αποχωρήσει.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή