ΕΠΟ: Προσέφυγε στο ΣτΕ για την επανέναρξη του Κυπέλλου

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016 16:32
UPD:16:35
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Την υπόθεση χειρίζεται το Δικηγορικό Γραφείο του Ν. Αλιβιζάτου, Λ. Κιουσοπούλου και συνεργατών, σε συνεργασία με το Νομικό Τμήμα της ΕΠΟ.

A- A A+

Την ακύρωση της απόφασης του Κοντονή για τη διακοπή του Κυπέλλου ζήτησε η ΕΠΟ με προσφυγή που κατέθεσε σήμερα στο Συμβούλιο Επικρατείας!

Αφού εξασφάλισε ειδική άδεια από το δικηγορικό σύλλογο Αθηνών, η Ομοσπονδία προέβη σε αυτή την κίνηση που είχε προαναγγείλει εδώ και αρκετές ημέρες. Ζητά από το ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού αθλητισμού, ενώ εάν δεν δικαιωθεί από εκεί η ΕΠΟ θα προβεί σε αίτημα ανάκλησης, προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

Η ενημέρωση της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου αναφέρει: 

Κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή 11/3 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Τμήμα Δ’) η αίτηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για ακύρωση της απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων 2015- 2016, συνοδευόμενη από αίτηση προτίμησης για ορισμό σύντομης δικασίμου.

Την υπόθεση χειρίζεται το Δικηγορικό Γραφείο του Ν. Αλιβιζάτου, Λ. Κιουσοπούλου και συνεργατών, σε συνεργασία με το Νομικό Τμήμα της ΕΠΟ, ενώ η αίτηση εν περιλήψει αναφέρει τα εξής:

«Για πρώτη φορά στα χρονικά του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, με την προσβαλλόμενη διακόπτεται οριστικά  το Κύπελλο Ελλάδας ποδοσφαίρου περιόδου 2015-2016, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του. Και τούτο, κατ΄ επίκληση κινδύνου επανεμφάνισης βίας στις υπολειπόμενες τέσσερις αναμετρήσεις.

Η προσβαλλόμενη, η οποία αποτελεί διοικητικό μέτρο γενικής εφαρμογής που ισχύει προφανώς για όλη την χώρα, είναι ακυρωτέα διότι

(α) εκδόθηκε καθ’ υπέρβαση της εξουσιοδότησης της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν.4326/2015, δεδομένου ότι δεν επικαλείται κανένα στοιχείο, από το οποίο να προκύπτει ο κίνδυνος επανεμφάνισης γεγονότων βίας ούτε συνδέει καθ΄  οιονδήποτε τρόπο τα γεγονότα αυτά με την ανάγκη λήψης του συγκεκριμένου επίδικου προληπτικού μέτρου,

(β) παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, αφού επιβάλλει το αυστηρότερο δυνατό μέτρο, χωρίς να προκύπτει ότι αυτό είναι αναγκαίο και πρόσφορο, για την επίτευξη του επιδιωκόμενου σκοπού

(γ) στηρίζεται στην διάταξη της παραγράφου 3 του άρθρου 1 του ν.4326/2015, η οποία είναι ανίσχυρη επειδή παραβιάζει τους δεσμευτικούς κανόνες του διεθνούς αθλητικού δικαίου που κατοχυρώνουν την αυτοδιοίκηση και αυτονομία των εθνικών και διεθνών αθλητικών ομοσπονδιών».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις