Αναβλήθηκε σχολική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο, λόγω «χορηγίας» ευρωβουλευτή της Χ.Α.

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016 11:03
UPD:11:04
REUTERS/VINCENT KESSLER
A- A A+

Αναβάλλεται εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνία και της εκπαιδευτικής κοινότητας, επειδή χρηματοδοτήθηκε από τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ελευθέριο Συναδινό. 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξέφρασε «έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για την έγκριση της επίσκεψης από τον σύλλογο διδασκόντων του σχολείου, με τη χορηγία ευρωβουλευτή που πρόσφατα απεβλήθη του Κοινοβουλίου, για πρώτη φορά στην Ιιστορία του θεσμού, εξαιτίας της ακραίας αντιδημοκρατικής έκφρασης των νεοναζιστικών του απόψεων».

«Από την εξέταση των γεγονότων προέκυψε ότι υπήρχε ελλιπής ενημέρωση, τόσο των μαθητών, γονέων και προϊσταμένων αρχών, όσο και του ΥΠΠΕΘ, που καθιστά αναγκαία τη περαιτέρω διερεύνηση του θέματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνεται ότι θα πρέπει να απεμπλακεί από τα κόμματα όλο το θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις επισκέψεις σχολείων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας δεσμεύεται ότι θα μεριμνήσει ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των μαθητών σε μεταγενέστερο χρόνο και με θεσμικό τρόπο.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή