24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ στις 7 Απριλίου

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 11:30
UPD:11:31
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Εικοσιτετράωρη γενική απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στο «αντιασφαλιστικό έκτρωμα» της κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, «τα μέτρα-σφαγείο  που προτείνουν δεν συνιστούν  ‘μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση’ αλλά τμήμα των δεσμεύσεων του τρίτου μνημονίου που ψήφισε και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την περικοπή  των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δισ. ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας».

Επισημαίνει ακόμη ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο «η κυβέρνηση προωθεί  νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους  για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων ύψους 2 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017».

«Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυταπασχολουμένων,  των αγροτών κλπ,  φτωχοποιούν  και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά», τονίζει.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή