Αυστραλία: Στο μικροσκόπιο τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν ανοιχτά του Μαυρίκιου

Δευτέρα, 04 Απριλίου 2016 07:53
UPD:10:01
REUTERS/HANDOUT

Στην περίπτωση που το εύρημα αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το πρώτο τμήμα από το εσωτερικό του αεροσκάφους της πτήσης MH370 που εντοπίζεται.

A- A A+

Τμήμα συντριμμιών που είναι πιθανό ν' ανήκει σε αεροσκάφος και το οποίο εντοπίστηκε ανοιχτά του Μαυρίκιου, θα εξεταστεί από την ειδική επιτροπή ερευνητών που έχει συσταθεί στην Αυστραλία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ανήκει στο αεροσκάφος της πτήσης MH370 των αερογραμμών της Μαλαισίας.

Ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου που είδε τα συντρίμμια δήλωσε πως φαινόταν ότι προέρχονταν από το εσωτερικό του αεροσκάφους και σχετίζoνταν με την εσωτερική διακόσμηση. Στην περίπτωση που το εύρημα αυτό επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για το πρώτο τμήμα από το εσωτερικό του αεροσκάφους της πτήσης MH370 που εντοπίζεται.

Η Αυστραλία ηγείται των ερευνών για τον εντοπισμό του αεροσκάφους Boeing 777 της μοιραίας πτήσης που εξαφανίστηκε το Μάρτιο του 2014, με 239 επιβάτες και πλήρωμα, ενώ είχε απογειωθεί από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο.

Τον προηγούμενο μήνα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στη Μοζαμβίκη πιστοποιήθηκε ότι «σχεδόν σίγουρα ανήκουν» στο αεροσκάφος της πτήσης MH370, ενώ το 2015, τμήμα των πτερύγων που εντοπίστηκε στον Ινδικό ωκεανό, πιστοποιήθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι ανήκε στο μοιραίο Boeing 777 της MH370.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή