Στη Βουλή η πορεία της ΑΔΕΔΥ

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 11:34
UPD:13:01
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας που πραγματοποιείται ενάντια στο ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Η πορεία της ΑΔΕΔΥ έφτασε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, ενώ λόγω της κινητοποίησης έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει η ΑΔΕΔΥ για τις περαιτέρω κινήσεις της και σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζεται στην κήρυξη 48ωρης απεργίας τις ημέρες που θα συζητείται στη Βουλή το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Μπράτης, το προωθούμενο σχέδιο για το ασφαλιστικό «κατεδαφίζει ό,τι απέμεινε από την κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας». «Η κυβέρνηση λέει συνειδητά ψέματα στον ελληνικό λαό οτι τάχα έχει κόκκινη γραμμή τις κύριες συντάξεις, ενώ είναι γνωστό πλέον ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 οι κύριες συντάξεις μειώνονται κατά 30% και οι επικουρικές πάνω από 40%», πρόσθεσε ο ίδιος.

NAFTEMPORIKI.GR

Νωρίτερα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία από την Ομόνοια προς τη Βουλή.

Εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και η ΕΣΗΕΑ.

NAFTEMPORIKI.GR

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην απεργία. Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

NAFTEMPORIKI.GR

H Αegean και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή