Η ΑΔΕΔΥ είπε «όχι» στο ασφαλιστικό

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 13:49
UPD:15:21
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

A- A A+

Λίγο πριν τις 13.30 ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ΄ όπου οι απεργοί έκαναν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Μλώντας στην συγκέντρωση, ο Αντώνης Καραβάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το νομοσχέδιο αφαιρεί 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συναξιούχων και ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε «απεχθές». Παράλληλα, όπως είπε, «προβλέπεται νέο "μισθολόγιο- φτωχολόγιο" για τους δημοσίους υπαλλήλους και καλείται όποιος έχει μηνιαίο μισθό 680 ευρώ να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, την ώρα που η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή οργιάζουν».

Ξεχωριστή πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, το οποίο μέσω της οδού Σταδίου κατέληξε στο Σύνταγμα, έχοντας ως σύνθημα: «ο νόμος - λαιμητόμος για το ασφαλιστικό να μην περάσει».

Εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η ΕΣΗΕΑ.

NAFTEMPORIKI.GR

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, Σταμάτης Νικολόπουλος δήλωσε ότι «η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει στην απεργία για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και ό,τι απορρέει από αυτό, που είναι η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων». «Θεωρούμε ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί με όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις γιατί μας αφορά όλους και ότι δεν υπάρχουν συντεχνιακά αιτήματα», πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές κατέθεσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους στη Βουλή και στα κόμματα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή