Πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με δημοσίους υπαλλήλους στη Θεσσαλονίκη

Πέμπτη, 07 Απριλίου 2016 14:20
UPD:15:57
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
A- A A+

Σύροι πρόσφυγες διαδήλωσαν μαζί με δημοσίους υπαλλήλους στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Οι Σύροι πρόσφυγες έφτασαν στο άγαλμα του Βενιζέλου με τρία λεωφορεία από το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στον Φασισμό (ΚΕΕΡΦΑ). Οι πρόσφυγες ενώθηκαν με τους απεργούς δημοσίους υπαλλήλους και φώναξαν συνθήματα στη γλώσσα τους, ενώ άπλωσαν πανό υπέρ του ανοίγματος των συνόρων και κατά της τρομοκρατίας. Κάποιοι από αυτούς είχαν μαζί και τα παιδιά τους. Στη συνέχεια, έκαναν όλοι μαζί πορεία, με τη συμμετοχή και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

THESTIVAL GR

Στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις, οι οποίες και θα αρχίσουν ξανά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα οπότε και λήγει η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ξεχωριστή απεργιακή συγκέντρωση οργάνωσε το ΠΑΜΕ στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε και Σύρος πρόσφυγας, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή