Επισκόπηση Τύπου

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 08:21
A- A A+

Διαβάστε αναλυτικά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εδώ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «70 χρόνια με αλυσίδες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αλυσοδεμένη στα δεσμά της επιτήρησης των δανειστών φαίνεται ότι θα παραμείνει η Ελλάδα για τα επόμενα 70 χρόνια, μέσα από ένα νέο Μνημόνιο… επαναστατικής τεχνολογίας, το οποίο θα φέρνει «ξαφνικό θάνατο» σε μισθούς, συντάξεις και άλλες δαπάνες του Δημοσίου, σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνονται κάθε χρόνο οι φιλόδοξοι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα».

ΕΘΝΟΣ: «Ο χάρτης των νέων εισφορών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «ολική ανατροπή έρχεται στον χάρτη των εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και δημοσίους υπαλλήλους. Επιβαρύνσεις θα μετρήσουν από την 1/1/2017 δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί με εισοδήματα άνω των 24.000 ευρώ, έμποροι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ με εισοδήματα άνω των 19.000 ευρώ και δημόσιοι υπάλληλοι».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πουλάει μνημόνια για μεταξωτές… γραβάτες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοινώνει το τέλος της λιτότητας, το υπ. Οικονομικών ετοιμάζει νομοσχέδιο με αυξήσεις –σοκ σε έμμεσους φόρους και πώληση κόκκινων δανείων σε funds. Το πολυνομοσχέδιο που θα ψηφιστεί έως τις 23 Μαΐου από τους «153» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα περιλαμβάνεται και ο «αυτόματος κόφτης» για μισθούς και συντάξεις».

ΕΣΤΙΑ: «Στρατηγική ήττα της Ελλάδος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « « Η Ελλάδα ετεροκαθορίζεται όσο ποτέ» είναι η εκτίμηση της εγκρίτου γερμανικής εφημερίδος «Suddeutsche Zeitung» στην χθεσινή της ανάλυση για τα όσα εξελίχθηκαν στο τελευταίο Eurogroup για την Ελλάδα».

Η ΑΥΓΗ: «Στον πόλεμο της καθημερινότητας»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στον αγώνα για την ανασύνταξη, την ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό της οικονομίας και της κοινωνίας, που ουσιαστικά αποτελεί και το μεγάλο διακύβευμα της διακυβέρνησής της, ρίχνεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μετά την «απελευθέρωση» δυνάμεων που προσφέρει η προδιαγραφόμενη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και της ρύθμισης του χρέους στις 24 Μαΐου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ο Παναμάς κελαηδάει»

Η εφημερίδα γράφει ότι: « «Μένουμε Παναμά» είπαν Έλληνες επιχειρηματίες εφοπλιστές, δικηγόροι και στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων πριν , αλλά και κατά την διάρκεια της κρίσης. Ο φορολογικός παράδεισος αποτελεί βασικό προορισμό τους. Αξιωματούχος του ΟΟΣΑ χαρακτήρισε «ωραία κοιμωμένη» την Ελλάδα σε θέματα διαφθοράς, συμπληρώνοντας ότι τώρα υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ευκολίες πληρωμής αντί ελάφρυνσης»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «μπορεί η Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δέχθηκε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, ωστόσο η ρύθμιση που προωθεί η Ευρωζώνη διαπνέεται από τη λογική του. Μοιάζει περισσότερο με ευκολίες πληρωμής, παρά με πραγματική ελάφρυνση».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πανηγύρια και εξαπάτηση για την αντιλαϊκή επίθεση χωρίς τέλος»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ΚΚΕ: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταφεύγει σ’ ένα ακόμη ρεσιτάλ εξαπάτησης και αθλιότητας, πανηγυρίζοντας , τη στιγμή που έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε πρόσθετα σκληρά μέτρα, μέτρα φορολεηλασίας, παράδοση των δανείων στα funds συν ένα συμπληρωματικό μνημόνιο- αυτόματος κόφτης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Το δικό τους Μνημόνιο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «έναν μαγικό κόσμο περιγράφει η κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις με προφανή σκοπιμότητα τη συσκότιση για το βάρος των σκληρών που θα πληρώσουν οι πολίτες. Συμφώνησε σε όλα και πήρε μόνο αόριστες υποσχέσεις για το χρέος. Το Υπουργικό Συμβούλιο διαχειρίζεται πλέον το δικό του Μνημόνιο».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Ο «οδικός χάρτης» προς την 24η Μαΐου»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το Eurogroup της 24ης Μαΐου και η κυβέρνηση επιταχύνει την προετοιμασία για την κατάρτιση και ψήφιση των εκκρεμών νομοθετικών παρεμβάσεων».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αλλάζει το κλίμα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε υψηλά έτους κινείται πλέον ο Γενικός Δείκτης. Έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για αγορές μετοχών. Στα 196,5 εκατ. ο τζίρος. Ο τραπεζικός κλάδος πρωταγωνιστεί στην άνοδο. Ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις ομολόγων».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή