Στις 17 Μαΐου όρισε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας η ΕΠΟ

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016 12:31
UPD:12:34
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ
A- A A+

Την Τρίτη στις 17 Μαΐου και με ώρα έναρξης στις 20:30 θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η ΕΠΟ μετέθεσε για δύο ημέρες αργότερα τον αγώνα, σε σχέση με την απόφαση για την 15η ημέρα του μήνα που είχε λάβει το περασμένο Σάββατο (7/5), για να καλύπτεται τυπικά η δεκαήμερη αναβολή που είχε αποφασίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωσή της, πάντως, η Ομοσπονδία αφήνει αιχμές για τις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού, υπογραμμίζοντας ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που δέχεται να γίνει τελικός χωρίς κανονικούς οργανωτικούς όρους, δηλαδή χωρίς θεατές.

Το πρόβλημα, πλέον, προκύπτει με τις ημερομηνίες των πλέι οφ. Οι συναντήσεις της 2ης αγωνιστικής (15/5) ενδέχεται να διεξαχθούν το Σάββατο 14/5, ενώ αντίστοιχα ίσως αλλάξει η ημερομηνία για τα ματς της 3ης αγωνιστικής (18 Μαΐου), με τη μετάθεσή τους για τις 21 ή 22 Μαΐου.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι "εκ των ων ουκ άνευ" προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.

Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας.

Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες. Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.

Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις