Η Τουρκία συνέλαβε ύποπτο ως «δήμιο» του Ισλαμικού Κράτους

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 12:45
UPD:12:46
REUTERS/OSMAN ORSAL

Φωτπγραφία αρχείου.

A- A A+

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν στη νοτιοανατολική Τουρκία επτά υπόπτους ως μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται «δήμιος» και «υψηλόβαθμο στέλεχος» της οργάνωσης, ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αυτά τα επτά πρόσωπα, τα οποία είχαν εισέλθει πρόσφατα στην Τουρκία από τη Συρία, συνελήφθησαν από μονάδες της αντιτρομοκρατικής αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων στο Ελαζίγ και τέθηκαν υπό κράτηση, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο Ανατολή.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται πρόσωπο που πιστεύεται ότι είναι δήμιος του Ι.Κ., ο οποίος έχει πραγματοποιήσει εκτελέσεις στη Συρία για λογαριασμό της οργάνωσης, σύμφωνα με το Ανατολή, το οποίο αναφέρεται στο πρόσωπο αυτό με τα αρχικά Φ.Σ..

Κατασχέθηκαν εξάλλου, όπως αναφέρει το πρακτορείο, πολλά έγγραφα.

Οι ύποπτοι φέρεται ότι οργάνωσαν πολλές συγκεντρώσεις με στόχο να στρατολογήσουν νέα μέλη για το Ι.Κ., μετέδωσε από την πλευρά του το πρακτορείο Dogan, χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Οι τουρκικές αρχές, οι οποίες κατηγορούνταν για καιρό ότι έκλειναν τα μάτια στις διασυνοριακές δραστηριότητες του Ι.Κ. ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία, έχουν πολλαπλασιάσει από τον περασμένο χρόνο τις συλλήψεις στους κύκλους των τζιχαντιστών.

Στη διάρκεια των τεσσάρων τελευταίων μηνών, έχουν φυλακισθεί 190 ύποπτοι ως μέλη του Ι.Κ., σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα το Ανατολή.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή