Συνάντηση με τον Χένρι Κίσιντζερ θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ

Τρίτη, 17 Μαΐου 2016 06:44
UPD:07:14
REUTERS/KEVIN LAMARQUE

Ο υποψήφιος το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές Ντόναλντ Τραμπ (φωτ. αρχείου) έχει αντιμετωπίσει σωρεία επικρίσεων διότι έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το NATO, αλλά και ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πρέπει να αποκτήσουν πυρηνικά οπλοστάσια.

A- A A+

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρώην υπουργό Εξωτερικών Χένρι Κίσιντζερ θα έχει αύριο Τετάρτη ο υποψήφιος το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγραψε χθες η εφημερίδα Washington Post, επικαλούμενη τρεις πηγές στο περιβάλλον του μεγιστάνα των ακινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνάντηση, η οποία θα γίνει στη Νέα Υόρκη, έρχεται σε συνέχεια τηλεφωνικών συζητήσεων που είχαν τις τελευταίες εβδομάδες ο Τραμπ και ο Κίσιντζερ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τραμπ είχε συναντηθεί με τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Τζέιμς Μπέικερ, οποίος έκρινε, μιλώντας σε μια ακρόαση στο αμερικανικό Κογκρέσο την ίδια μέρα, πως εάν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του Τραμπ για την αμερικανική εξωτερική πολιτική θα έκαναν τον κόσμο πιο ασταθή.

Ο Τραμπ έχει αντιμετωπίσει σωρεία επικρίσεων διότι έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το NATO, αλλά και ότι η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα πρέπει να αποκτήσουν πυρηνικά οπλοστάσια.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή