Στη Βουλή δικογραφία με μήνυση αστυνομικού σε βάρος του Π. Καμμένου

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 20:24
UPD:20:27
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο φερόμενος ως υποκινητής αστυνομικός κατέθεσε σε βάρος του κ. Καμμένου αγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς και μήνυση με την οποία ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση και απλή δυσφήμηση (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία η δικογραφία με τη μηνυτήρια αναφορά αστυνομικού σε βάρος του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, για υπόθεση σχετική με τα επεισόδια αποδοκιμασίας του υπουργού, τον περασμένο Αύγουστο στην Κω.

Την 21η Αυγούστου 2015 ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την Κω για το μεταναστευτικό. Κάτοικοι της Κω και διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό πέταξαν αυγά και μπουκάλια με νερό εναντίον του κ. Καμμένου.

Στην συνέχεια ο κ. Καμμένος έγραψε στο twitter ότι «επικεφαλής των αγανακτισμένων πολιτών ήταν εν ενεργεία αστυνομικός με μακρά θητεία στην ΕΥΠ μαζί με νεοναζί». Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατονόμασε συγκεκριμένο αστυνομικό ως οργανωτή της εναντίον του διαμαρτυρίας (σ.σ. κατέγραψε λανθασμένα το επώνυμό του).

Κατόπιν αυτού, ο φερόμενος ως υποκινητής αστυνομικός κατέθεσε σε βάρος του κ. Καμμένου αγωγή με την οποία διεκδικεί χρηματική αποζημίωση ύψους 19.950 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς και μήνυση με την οποία ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για συκοφαντική δυσφήμιση και απλή δυσφήμηση (άρθρα 362 και 363 Ποινικού Κώδικα).

Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ήταν για εκείνον οδυνηρή η αναπαραγωγή από τα μέσα ενημέρωσης της αναφοράς του κ. Καμμένου στο πρόσωπό του, καθώς έλαβα ευρεία δημοσιότητα και του προκάλεσε αγανάκτηση.

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι κατά το περιστατικό που εξελίχτηκε έξω από το Δημαρχείο δεν ήταν εκεί, αλλά είχε περάσει μια ώρα πριν από το λιμάνι, εκτός υπηρεσίας, και ρώτησε γιατί υπήρχε τόσο μεγάλη κινητικότητα.

Επίσης, ο αστυνομικός αναφέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια και με νεοναζί ή οποιαδήποτε άλλη ακραία οργάνωση και ότι κάλεσε με εξώδικο τον κ. Καμμένο να ανακαλέσει την επίμαχη ανάρτηση στο Twitter, αλλά εκείνος δεν το έκανε.

 Κατόπιν αυτού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, ενώ διευκρινίζει ότι πριν πολλά χρόνια υπηρέτησε στην ΕΥΠ για ένα μικρό διάστημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε μετά τη μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε μέσω της Εισαγγελίας στη Βουλή, η οποία θα αποφανθεί για την άρση ή όχι της ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή