Επανέναρξη της δίκης της Χ.Α. μετά το τέλος των Πανελλαδικών ζητεί ο δήμος Κορυδαλλού

Τρίτη, 24 Μαΐου 2016 15:12
UPD:15:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ
A- A A+

Έκκληση για συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής μετά το τέλος των Πανελλαδικών απευθύνουν ο δήμος Κορυδαλλού, η Β' ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων και Γονέων, δεδομένου ότι η διαδικασία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει εκ νέου αύριο Τετάρτη στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των φυλακών Κορυδαλλού. 

«Καλούμε όλους τους παράγοντες της δίκης να δείξουν κοινωνική και παιδαγωγική ευαισθησία. Για μία ακόμα φορά, οι μαθητές του Κορυδαλλού αντιμετωπίζονται ως υποψήφιοι β' κατηγορίας. Καλούνται να δώσουν εξετάσεις σε ένα αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον, με μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν κλείσιμο δρόμων, διακοπή κυκλοφορίας και έλεγχο στοιχείων κάθε διερχόμενου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, έχει ενημερώσει εδώ και ενάμιση μήνα αναλυτικά για τις ημερομηνίες των Πανελλαδικών όλους τους παράγοντες της δίκης, δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης και μέσω αυτού την πρόεδρο του Δικαστηρίου, το Συμβούλιο Εφετών, καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. 

Όπως αναφέρει ο δήμος Κορυδαλλού, η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας για συνέχιση της δίκης είναι ακατανόητη και καταδεικνύει αδιαφορία για την αναστάτωση εκατοντάδων παιδιών και των οικογενειών τους.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυριανή συνεδρίαση του δικαστηρίου δεν θα μπορέσει, ουσιαστικά, να πραγματοποιηθεί, αφού δεν θα παραστούν οι δικηγόροι Κορίνθου και Λάρισας, διότι δεν τους δόθηκε η σχετική άδεια από τους αντίστοιχους δικηγορικούς συλλόγους.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή