Μεγάλες φωνές της Ελλάδας ενώνονται για καλό σκοπό

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στο Καλλιμάρμαρο
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 11:40
A- A A+

Μεγάλες φωνές της Ελλάδας ενώνονται με τα ωραιότερα  τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στο Καλλιμάρμαρο, στις 9 το βράδυ.

Οι Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη και Ηρώ Σαΐα θα τραγουδήσουν στη μεγάλη αυτή συναυλία.

Το  «Όλοι Μαζί Μπορούμε», συνεχίζοντας αμείωτα την προσπάθεια για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας,  απευθύνθηκε στον συνθέτη - μαέστρο και λάτρη της αισθητικής και δημιουργικής έκφρασης, τον μουσουργό Σταύρο Ξαρχάκο, για τη διοργάνωση.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τον Ελληνισμό και με κοινό όραμα την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια, ο συνθέτης με την ιδιαίτερη κοινωνική δράση ανταποκρίθηκε θετικά και, μαζί του, ενώθηκαν σπουδαίες φωνές της Ελλάδας με την ίδια ζέση και ευαισθησία και έδωσαν το «παρών» στην πρόσκληση αυτή.

Τη διεύθυνση της δεκαμελούς ορχήστρας από σολίστες μουσικούς ανέλαβε ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Η γιορτή αυτή της μουσικής, που εξευγενίζει ψυχές και αφουγκράζεται τα μηνύματα των καιρών, βρίσκεται στην τελική φάση της προετοιμασίας.

Τα τραγούδια,  που συνοδεύουν τη συλλογική μας μνήμη και αποτελούν ένα μοναδικό μουσικό μωσαϊκό ριζωμένο στο μυαλό και την καρδιά μας, γράφτηκαν από τους σημαντικότερους στιχουργούς -  ποιητές  της μακράς αυτής διαδρομής και διαμόρφωσαν το ομορφότερο τοπίο λόγου και μουσικής σε μια άρρηκτη αρμονία.

Τραγούδια που ξεκίνησαν από το θέατρο και τον κινηματογράφο, όπως τα  «Το μεγάλο μας Τσίρκο», «Ρεμπέτικο», «Κόκκινα Φανάρια»,  με τον συνθέτη πρωτεργάτη της συνάντησης των παράλληλων αυτών καλλιτεχνικών κόσμων, και, στην πορεία, αυτονομήθηκαν, έγιναν αειθαλείς επιτυχίες και χάραξαν τον δικό τους δρόμο, αφού πηγή τους ήταν η πρωτογενής έμπνευση, αλλά και τραγούδια από κύκλους της δισκογραφίας, που έμελλαν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς της ελληνικής μουσικής από το ΄60 και μετά, περιλαμβάνονται στην παράσταση.

Μοναδική προσδοκία όλων για τη συναυλία αυτή με όχημα τον δικό μας πολιτισμό,  είναι - μέσα από την καλλιτεχνική κατάθεση -  να υπάρξει και η ουσιαστική προσφορά του κοινού, η παρουσία του και η συμμετοχή του με  μια συμβολική τιμή εισιτηρίου (προπώληση: 5 ευρώ, την ημέρα της συναυλίας:  7 ευρώ) και προσφορά τροφίμων  που θα παραδοθούν στις εισόδους του σταδίου,  την ημέρα της εκδήλωσης,  για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή