ΕΠΟ: «Συμψηφισμοί δεν γίνονται αποδεκτοί»

Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 18:00
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Κοντονή για προσπάθεια κατάλυσης του αυτοδιοίκητου, προειδοποιώντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τη νέα περίοδο ως προς την έναρξη και την ομαλή διεξαγωγή της σεζόν.

A- A A+

Νέα αντιπαράθεση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με τον υφυπουργό Αθλητισμού, καθώς η ΕΠΟ με ανακοίνωση, η οποία αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στις πληροφορίες που ήθελαν τον υφυπουργό Αθλητισμού να στέλνει επιστολές σε FIFA – UEFA απειλώντας με «λουκέτα», διαμηνύει ότι συμψηφισμοί δεν γίνονται, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Κοντονή για προσπάθεια κατάλυσης του αυτοδιοίκητου, προειδοποιώντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τη νέα περίοδο ως προς την έναρξη και την ομαλή διεξαγωγή της σεζόν, υπογραμμίζει δε πως παρακολουθεί τις εξελίξεις και αναλόγως θα δράσει.

«Πρώτα θα επιλυθεί, με τρόπο άμεσο και οριστικό, το ζήτημα της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας της Ε.Π.Ο. απέναντι στις κρατικές παρεμβάσεις και στη συνέχεια το οργανωμένο ποδόσφαιρο θα επιληφθεί τυχόν προβλημάτων εναρμόνισης των κανονισμών του με βάση τις πάγιες ποδοσφαιρικές διαδικασίες και αρχές» επισημαίνεται.

«Συμψηφισμός μεταξύ της αντιμετώπισης των κυβερνητικών παρεμβάσεων και της όποιας ανάγκης τροποποίησης των κανονισμών δεν προκύπτει για κανένα λόγο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή διαδικασία εναρμόνισης κανονισμών, η οποία δεν εγκρίνεται από τα επίσημα όργανα του ποδοσφαίρου και δεν προκύπτει μέσα από τις διαδικασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής Ε.Π.Ο.» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Η Ε.Π.Ο. θα πορευθεί στην οδό της ποδοσφαιρικής νομιμότητας θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα για το επόμενο διάστημα την πλήρη εναρμόνιση της εσωτερικής κρατικής νομοθεσίας με τα Καταστατικά της FIFA, της UEFA και της Ε.Π.Ο. [...] Από τις εξελίξεις που θα σημειωθούν στον κρίσιμο αυτό τομέα θα εξαρτηθεί, εν πολλοίς, η έναρξη και η ομαλή και χωρίς εμπόδια εξέλιξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο» καταλήγει η ΕΠΟ.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις