ΕΛΣ: Συναυλία στη βεράντα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 14:30
ΕΜΣΤ /Γιώργος Νέσης
A- A A+

Με μια συναυλία αφιερωμένη στη σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ού και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, στη βεράντα του 4ου ορόφου, στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί με 200 δελτία εισόδου, που θα διανεμηθούν με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, από τις 12.00 και μέχρι εξαντλήσεώς τους, από το ισόγειο του νέου κτηρίου του ΕΜΣΤ (είσοδος από τη λεωφόρο Συγγρού).

Η συναυλία αυτή αποτελεί τη δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Προλεγόμενα»,  που γίνεται στο πλαίσιο των δοκιμαστικών λειτουργιών του ΕΜΣΤ. Πρόκειται για την αρχή της συνεργασίας μεταξύ των δύο Πολιτιστικών Οργανισμών, οι οποίοι σκοπεύουν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους στον νέο άξονα, που δημιουργείται στη λεωφόρο Συγγρού, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο νέο του κτήριο, και η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο τέρμα Συγγρού στην Καλλιθέα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, το ΕΜΣΤ ανοίγει στο κοινό τη βεράντα στον 4o όροφο, για να φιλοξενήσει τους διακεκριμένους μονωδούς της ΕΛΣ, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από έργα σύγχρονης όπερας και μουσικής των Μπρίτεν, Στραβίνσκι, Ραχμάνινοφ, Βλασόφ, Ραβέλ, Μπέρνσταϊν, Αν, Ντυπάρκ, συνοδεία πιάνου.

ΕΜΣΤ /ΓΙΏΡΓΟΣ ΝΈΣΗΣ

Συμμετέχουν οι μονωδοί Αγγελική Καθαρίου, Έλενα Κελεσίδη, Χρήστος Κεχρής, Νίκος Κοτενίδης, Διονύσης Σούρμπης, Μαριλένα Στριφτόμπολα και Γιάννης Χριστόπουλος. Στο πιάνο, η Σοφία Ταμβακοπούλου.

Πρόγραμμα «Προλεγόμενα»

Το ΕΜΣΤ, αξιοποιώντας την περίοδο των υποχρεωτικών δοκιμών που προηγούνται της οριστικής λειτουργίας του και εν αναμονή της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που θα το οδηγήσουν στα εγκαίνιά του, επέλεξε την πραγματοποίηση σειράς καλλιτεχνικών δράσεων, σε τακτά χρονικά διαστήματα, που στοχεύουν, αφενός, στη γνωριμία με το κοινό και, αφετέρου, στην ανάπτυξη συνεργειών με ελληνικά και διεθνή ιδρύματα συναφούς σκοπού.

H συναυλία της ΕΛΣ στο ΕΜΣΤ εντάσσεται στον κύκλο των Καλλιτεχνικών Δράσεων, οι οποίες έχουν ως στόχο να φέρουν την τέχνη της όπερας πιο κοντά στο κοινό και να καταδείξουν ότι η τέχνη δεν έχει αποκλεισμούς και περιορισμούς.

Σημείωση: Κάθε άτομο μπορεί να παραλάβει μέχρι δύο δελτία εισόδου. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων, θα ζητούνται τα στοιχεία επικοινωνίας όσων προμηθευτούν τα δελτία εισόδου που θα διανεμηθούν.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς