Απευθείας συζητήσεις με τις Βρυξέλλες ξεκινά η Σκωτία

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 14:25
UPD:14:50
EPA/ROBERT PERRY

«Μεταξύ των επιλογών είναι και ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας» ανακοίνωσε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζον (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Απευθείας διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες προκειμένου να διαφυλαχθεί η θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκινάει η Σκωτία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πρωθυπουργός, Νίκολα Στάρτζεον, δύο ημέρες μετά Brexit στο βρετανικό δημοψήφισμα.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις πιθανές επιλογές προκειμένου να παραμείνει μέλος της Ε.Ε.» επισήμανε η Σκωτσέζα πρωθυπουργός και προανήγγειλε τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής για μία σειρά νομικών, οικονομικών και διπλωματικών ζητημάτων.

ΕΡΤ1

«Μεταξύ των επιλογών» - εξήγησε - «είναι και ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας». «Πρέπει πρώτα, να διασφαλίσουμε ότι υπάρχει η σωστή νομοθεσία, προτού προχωρήσουμε σ’ αυτό το βήμα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Σημειώνεται ότι στο πρόσφατο δημοψήφισμα, η Σκωτία τάχθηκε υπέρ της Ε.Ε., σε ποσοστό 62%, σε αντίθεση με το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο σε ποσοστό 51,9%, στήριξε το Brexit.

Το 2014, η Σκωτία διεξήγαγε δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση και την αποχώρησή της από το Ην. Βασίλειο, το οποίο απορρίφθηκε με ποσοστό 55%.   

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή