«Πολύ πιθανό ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας»

Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016 12:36
UPD:16:18
REUTERS/HANDOUT

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζω ως πρωθυπουργός είναι να βρω πώς θα προστατεύσω καλύτερα τα συμφέροντα της Σκωτίας και πώς θα προσπαθήσω να εμποδίσω την έξοδό μας από την Ε.Ε. παρά τη θέλησή μας» τόνισε η Νίκολα Στέρτζον στο BBC.

A- A A+

«Πολύ πιθανό» χαρακτήρισε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο, στο οποίο η Σκωτία ψήφισε να παραμείνει το 2014, δεν υφίσταται πλέον» δήλωσε και προανήγγειλε την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. για την προστασία των συμφερόντων της Σκωτίας.

Σημειώνεται ότι στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, η Σκωτία, σε ποσοστό 62%, τάχθηκε υπέρ του Remain.

EURONEWS

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζω ως πρωθυπουργός είναι να βρω πώς θα προστατεύσω καλύτερα τα συμφέροντα της Σκωτίας και πώς θα προσπαθήσω να εμποδίσω την έξοδό μας από την Ε.Ε. παρά τη θέλησή μας» τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο BBC.

Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Sunday Post, οι Σκωτσέζοι, σε ποσοστό 59%, τάσσονται υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 2014, κατά τη διάρκεια του σχετικού δημοψηφίσματος, το αντίστοιχο ποσοστό ανήλθε στο 45%. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή