Π. Κουρουμπλής: Ρητορεύματα τα περί διαφοροποίησής μου για τον εκλογικό νόμο

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 09:43
UPD:14:04
SOOC/Nick Paleologos
A- A A+

«Είναι χρέος μας να εμπνεύσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευθούν και για τον σκοπό αυτό προτάσσουμε την αλλαγή προς ένα δικαιότερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα», τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε άρθρο του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπό τον τίτλο «Ρητορεύματα περί διαφοροποίησης μου από την απόφαση του κόμματος παραμένουν απλώς ρητορεύματα».

Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι «η απλή αναλογική είναι ένα από τα χρόνια αιτήματα των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς, αλλά και πρόσφατα απαίτηση μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων της Ν.Δ., όπως προκύπτει από σχετική έρευνα». «Ποιος θα μπορούσε να μείνει απαθής στο αίτημα των πολιτών για δίκαιη αντιπροσώπευση και ισότητας της ψήφου;», διερωτάται.

Όπως αναφέρει ο υπουργός, «από τις ζυμώσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος αναδύθηκε το αίτημα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του μοναδικού συστήματος όπου η σύνθεση του Κοινοβουλίου συνάδει πλήρως με την ψήφο των πολιτών».

Σε ό,τι αφορά τα περί διαφοροποίησης του από την απόφαση του κόμματος, σημειώνει ότι αυτά «παραμένουν απλώς ρητορεύματα, πηγή άγονου και έωλου πολιτικού λόγου από τους κοινοβουλευτικούς μας αντιπάλους».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, για το οποίο, όπως λέει, «τόσο αγωνιούν και κόπτονται τα κόμματα που επιλέγουν να κομματιάζουν την κοινωνία αντί να επιδιώκουν τη σύγκλιση, η απάντηση είναι απλή: οι πολίτες θα αποφασίσουν». «Το στοίχημα είναι πώς θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι πώς θα επενδύσουμε στον φόβο», τονίζει ο υπουργός.

Για τη διεύρυνση του δικαιώματος του εκλέγειν στα 17, ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι «εμείς πιστεύουμε στη δυναμική των νέων που έχουν βιώσει τις επιπτώσεις της κρίσης» και αναφέρει ότι στον αντίποδα της θέσης αυτής είναι «όλοι όσοι ενθάρρυναν μέσω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους τη μαζική φυγή νέων ερευνητών στο εξωτερικό».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή