Ν. Βούτσης: Κανένα παζάρι με βουλευτές κομμάτων που δεν θέλουν να ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2016 15:14
UPD:15:21
SOOC/Nikos Libertas
A- A A+

«Δεν υπάρχει κανένα παζάρι μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών από κόμματα που δεν θέλουν να υπερψηφίσουν τον εκλογικό νόμο», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

Ο κ. Βούτσης προκάλεσε τη Ν.Δ. να καταθέσει πρόταση ώστε με συνταγματικό τρόπο να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή για τις θέσεις και τις πράξεις της, και όχι απλά να βρίσκει αφορμή να κατηγορεί την κυβέρνηση για το ενδεχόμενο να ψηφίσει υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκλογικό νόμο.

Απαντώντας στις επικρίσεις της Ν.Δ. για καθυστέρηση στο αίτημά της για Εξεταστική Επιτροπή για την περίοδο Βαρουφάκη, είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται, καθώς όταν ήταν κυβέρνηση απέρριπτε, χωρίς συζήτηση, αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστικές επιτροπές, με αποκορύφωμα εκείνο για την υπόθεση Μπαλτάκου και τις επαφές που είχε με τη Χρυσή Αυγή».

Αναφορικά με τα όσα στοιχεία δίνει τις τελευταίες ημέρες στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, σχετικά με το Plan X, ο κ. Βούτσης είπε, μεταξύ άλλων, πως «τα αφηγήματα γύρω από μια πολύ κρίσιμη εποχή, είναι εύλογο και να είναι αντιφατικά αλλά και να έχουν στοιχεία άκρως υποκειμενικά».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή