Αλ. Τσίπρας για εκλογικό νόμο, συνταγματική αναθεώρηση: Να τοποθετηθούν όλοι χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016 17:24
UPD:17:32
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Υποδεχόμενος τον κ. Κουβέλη, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «έχουν πέσει όλα μαζί», αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τουρκία, τις οποίες χαρακτήρισε ανησυχητικές. Αναφέρθηκε επίσης στο Brexit και την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια.

A- A A+

«Ο καθένας θα πρέπει να τοποθετηθεί με βάση το αξιακό του πρόσημο σε όλες αυτές τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και τη συνταγματική αναθεώρηση, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΚΙΕΑ), Φώτη Κουβέλη, το απόγευμα της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος τον κ. Κουβέλη, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «έχουν πέσει όλα μαζί», αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Τουρκία, τις οποίες χαρακτήρισε ανησυχητικές. Αναφέρθηκε επίσης στο Brexit και την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια.

«Αλλά ταυτόχρονα», σημείωσε, «υπάρχουν και τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο εσωτερικό της χώρας. Τη μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεράσουμε αυτόν τον δύσκολο κάβο και να δημιουργήσουμε μία προοπτική οικονομικής ανάπτυξης που θα μοιραστεί δίκαια». «Και αυτό», συνέχισε, «είναι, νομίζω, η μεγάλη προσφορά από εδώ και στο εξής και των προοδευτικών δυνάμεων». «Βεβαίως, όλα αυτά έχουν να κάνουν και με την προσπάθειά μας να αφήσουμε ένα προοδευτικό μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα στον τόπο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

 Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «διαχειριζόμαστε την κρίση με καλύτερους όρους», αλλά ότι δεν θέλει να είναι αυτή μόνο η συμβολή της κυβέρνησης. «Με αυτήν την έννοια, ανοίγουμε και τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, τη συνταγματική μεταρρύθμιση, και πιστεύω ότι θα πρέπει ο καθένας να τοποθετηθεί με βάση το αξιακό του πρόσημο σε όλες αυτές τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες», επεσήμανε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι «το πολιτικό σύστημα, το οποίο αναμφισβήτητα μεταρρυθμίζεται στον βαθμό που θα προχωρήσει το νέο εκλογικό σύστημα, είναι δυναμικό στοιχείο για την αντιμετώπιση και ζητήματων της κρίσης». Επίσης, υποστήριξε ότι «η οικονομική κρίση μπορεί να είναι παρούσα, αλλά υπάρχει μία πορεία που στην άκρη δείχνει την έξοδο από αυτή την κρίση και κυρίως διαμορφώνει συνθήκες, προκειμένου να προκύψει αυτό το θετικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και τη χώρα».

«Βεβαίως, από την άλλη πλευρά, έχω την εκτίμηση ότι παρεισφρέει δυναμικά όλη αυτή η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και προφανώς τα όσα καταγράφονται και στην Ε.Ε.», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και με αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή