Κονγκό: Δύο γυναίκες λιντσαρίστηκαν από πλήθος κόσμου

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 22:19
UPD:22:40
REUTERS/KENNY KATOMBE

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν άνδρα που διαδήλωνε ενάντια στην αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στις δολοφονίες.

A- A A+

Πλήθος ανθρώπων έσυρε δύο γυναίκες που ανήκαν στη φυλή των Χούτου έξω από μικρό λεωφορείο, τις λιντσάρισε και έβαλε φωτιά στα πτώματα τους σε ανατολική περιοχή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, σύμφωνα με τον τοπικό δήμαρχο, καθώς οι εντάσεις μεταξύ μελών εθνοτικών ομάδων στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί έπειτα από σφαγές με εκατοντάδες αμάχους νεκρούς.

Οι επιτιθέμενοι στην πόλη Μπουτέμπο, στην οποία κυριαρχούν τα μέλη της εθνοτικής ομάδας Νάντε, υποστήριξαν ότι οι δύο γυναίκες της φυλής Χούτου που ταξίδευαν με ένα μικρό λεωφορείο στην επαρχία Βόρεια Κίβου ήταν μέλη μαχητικών ομάδων, τόνισε ο δήμαρχος Σικούλι Ουβασάκα Μακάλα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι εθνοτικές αντιπαλότητες, οι εισβολές της Ρουάντας και της Ουγκάντας και ο ανταγωνισμός για κομμάτια γης και μεταλλεύματα ανάμεσα σε δεκάδες ομάδες ανταρτών σε ανατολικές περιοχές της χώρας έχουν τροφοδοτήσει συγκρούσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Η κυβέρνηση κατηγορεί για τις σφαγές των τελευταίων δύο ετών που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 700 αμάχων ισλαμιστές αντάρτες της Ουγκάντας, αλλά ανεξάρτητοι αναλυτές υποστηρίζουν πως άλλες ένοπλες οργανώσεις εμπλέκονται στις δολοφονίες και οι εθνοτικές αντιπαλότητες πιθανώς διαδραματίζουν έναν ρόλο στις επιθέσεις.

Εκατοντάδες νεαροί πραγματοποίησαν σήμερα για ακόμη μια φορά πορεία στους δρόμους του Μπουτέμπο για να διαδηλώσουν ενάντια στην αποτυχία της κυβέρνησης να δώσει ένα τέλος στις δολοφονίες.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή