ΕΠΟ: Προθεσμία 15 ημερών έχει ο Γ. Γκιρτζίκης για να αποχωρήσει

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 15:07
UPD:15:10
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
A- A A+

Προθεσμία 15 ημερών έχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, για να αποχωρήσει από την θέση του, όπως και όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της κάρτας υγείας.

Όπως ήταν ήδη γνωστό από χθες, το πρωί της Παρασκευής κοινοποιήθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση από την οποία «εξαφανίστηκαν» 29 εκ. ευρώ. Με πιο απλά λόγια, ο νυν διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας δεν θα έχει δικαίωμα να διεκδικήσει την επανεκλογή του στις αρχαιρεσίες της 1ης Οκτωβρίου που θα διεξαχθούν στην Γεωργιούπολη των Χανίων.

Δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο δεν έχουν οι κατηγορούμενοι. Ο μόνος που έχει το δικαίωμα άσκησης προσφυγής κατά του αμετάκλειτου βουλεύματος, είναι ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για έναν εξ αυτών που έχουν αθωωθεί για την υπόθεση. 

Με βάση το νόμο ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, θα καλέσει εντός των επόμενων δύο εβδομάδων τη σύγκληση προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, έτσι ώστε να απομακρυνθούν από τα καθήκοντά τους ο Γιώργος Γκιρτζίκης και τα υπόλοιπα μέλη που είναι κακουργηματικά κατηγορούμενοι (Βαγγέλης Τοπολιάτης-αναπληρωτής πρόεδρος, Βαγγέλης Μαζαράκης-β’ αντιπρόεδρος, Γιώργος Καραμελίδης-μέλος και πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιάννης Οικονομίδης-μέλος, Νίκο Προύντζος-μέλος και Σπύρος Καλογιάννης-μέλος). 

Αν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν γίνει αυτή η διαδικασία, τότε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συνοδινός έχει τη δυνατότητα να κηρύξει έκπτωτο ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο για παραβίαση του νόμου.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις