Στη διάθεση της ΕΠΟ δηλώνει η FIFA για τη διαιτησία

Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016 21:05
UPD:22:58
REUTERS/ARND WIEGMANN

Ο Κύπριος παράγοντας στο κείμενο που έστειλε στην Ομοσπονδία και κοινοποιήθηκε στον Σταύρο Κοντονή τονίζει ότι η FIFA γνωρίζει για το πρόβλημα που υπάρχει με τη διαιτησία στην Ελλάδα και είναι πρόθυμη να δώσει τη λύση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

A- A A+

Επιστολή προς την ΕΠΟ, εκ μέρους της FIFA, απέστειλε ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, θέτοντας τις δύο συνομοσπονδίες (FIFA-UEFA) στη διάθεση της ΕΠΟ, για να δοθεί οριστικό τέλος στο θέμα της διαιτησίας.

Ο Κύπριος παράγοντας στο κείμενο που έστειλε στην Ομοσπονδία και κοινοποιήθηκε στον Σταύρο Κοντονή τονίζει ότι η FIFA γνωρίζει για το πρόβλημα που υπάρχει με τη διαιτησία στην Ελλάδα και είναι πρόθυμη να δώσει τη λύση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα, αγαπητοί φίλοι,

Θερμά συγχαρητήρια για τη νίκη της εθνική σας ομάδας κατά της Ολλανδίας.

Με μεγάλη μας λύπη υποχρεωθήκαμε να αποχωρήσουμε από τη σύσκεψη της περασμένης Τρίτης, τόσο μεταξύ ημών και της ΕΠΟ όσο και τη σύσκεψη μεταξύ ημών όλων και των συλλόγων της Super League. Είμαι σίγουρος ότι είχατε βάσιμους λόγους για να ματαιώσετε τη σύσκεψη, παρόλο που εκφράσαμε τη διαφωνία, την απογοήτευση και τη λύπη μας τη στιγμή εκείνη. Δεν μπορεί κάποιος να αγνοήσει ότι ένα από τα μείζονα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι όντως η διαιτησία και οι συσκέψεις θα έδιναν στην επιτροπή μας τη δυνατότητα να σας προτείνει λύσεις, στο πλαίσιο της σύμβασης διαιτησίας της UEFA, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι προκαταλήψεις που ιστορικά υπάρχουν, όσον αφορά τα θέματα της διαιτησίας στην Ελλάδα. Ματαιώνοντας τις συσκέψεις, τα προβλήματα με τη διαιτησία παραμένουν επί μακρόν και διαφορές ενυπάρχουν, σε τέτοια έκταση που συγκεκριμένοι σύλλογοι έχουν δηλώσει ότι δεν θα αγωνιστούν σε ένα «πλαστό» πρωτάθλημα.

Ίσως γνωρίζετε ότι η Super League μας απέστειλε ένα αντίγραφο επιστολής που απευθύνεται σε εσάς, διαμαρτυρόμενη για τη μη συμμόρφωση της ΕΠΟ με τις συμφωνίες που κάνατε με αυτούς, αναφορικά, όπως είναι φυσικό, με τη διαιτησία. Το θέμα της επιστολής αυτής δεν είναι να εμπλακεί σε πόλεμο επιστολών και τι είπε ποιος και πότε, κλπ.

Γνώμη μας είναι ότι ένα «υγιές» πρωτάθλημα ξεκινά πάντα με την καλή θέληση όλων των σχετικών μερών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων που αποτελούν βασικούς συντελεστές για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Από τα ball boys, μέχρι τους διαιτητές και τους πειθαρχικούς κριτές κτλ. Για να ξεκινήσει ένα πρωτάθλημα με τεράστια προβλήματα μεταξύ των δύο σημαντικότερων εμπλεκόμενων φορέων του πρωταθλήματος, της Super League και της ΕΠΟ, είναι εγγυημένο ότι αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίστε προβλήματα, όπως φωνές δυσαρέσκειας το λιγότερο, κατηγορίες εναντίων διαιτητών, κατά της ΕΠΟ κτλ. δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο που γεννά βία.

Είναι σημαντικό η σχέση μεταξύ της ΕΠΟ και της Super League να διορθωθεί πριν την έναρξη του πρωταθλήματος για το καλό του αθλήματος στην Ελλάδα και για να γίνει αυτό θα πρέπει να χειριστείτε αναλόγως τους προβληματισμούς της Super League αναφορικά με την διαιτησία.

Σας επισημαίνουμε ότι είμαστε παρ’ όλα αυτά εδώ για να σας βοηθήσουμε αν χρειαστείτε την βοήθεια μας, στον βαθμό που άπαξ και μας το ζητήσετε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που σας ταλανίζουν σήμερα με την Super League όσον αφορά στην διαιτησία με τελειωτικό τρόπο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις