Τουρκία: Σχεδόν 50 τραυματίες από την έκρηξη στη Βαν

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 15:47
UPD:15:49
TWITTER/cnnturk
A- A A+

Σχεδόν 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην ανατολική Τουρκία, την ευθύνη για την οποία οι αρχές αποδίδουν στους αντάρτες του αποσχιστικού - αυτονομιστικού Κόμματος Εργαζομένων Κουρδιστάν (ΡΚΚ).

Η επίθεση, η οποία πραγματοποιείται την επομένη της απομάκρυνσης αρκετών δημάρχων που θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με την κουρδική αυτονομιστική οργάνωση, σημειώθηκε στο πολυσύχναστο κέντρο της τουριστικής πόλης Βαν, κοντά στην περιφερειακή έδρα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και κοντά στο κυβερνείο όπου αστυνομικοί φυλούσαν σκοπιά.

Ο προσωρινός απολογισμός από την έκρηξη κάνει λόγο για τουλάχιστον 48 τραυματίες, από τους οποίους δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κυβερνείου.

MASTAKE MOLRYBRO

Συνολικά 46 πολίτες και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, υποδηλώνοντας το ΡΚΚ, το οποίο η Άγκυρα και οι δυτικοί σύμμαχοί της θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Για την έκρηξη που σημειώθηκε την πρώτη ημέρα της 'Ειντ Αλ Άντχα, μουσουλμανικής Γιορτής της Θυσίας, δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης.

«Η τρομοκρατική οργάνωση έχει πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν επιθέσεις εναντίον της έδρας του κόμματός μας, του ΑΚΡ και η έκρηξη αυτή δεν είναι παρά μία μεταξύ αυτών», δήλωσε ο Μπεσίρ Αταλάι, βουλευτής του ΑΚΡ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή