ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής που πυροβολήθηκε στη διάρκεια των ταραχών στην Σάρλοτ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 08:16
UPD:14:13
REUTERS/JASON MICZEK

Η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλει την τάξη στην πόλη, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου Αφροαμερικάνου από αστυνομικά πυρά.

A- A A+

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ένας διαδηλωτής που πυροβολήθηκε στη διάρκεια ταραχών στην πόλη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλει την τάξη στην πόλη, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου Αφροαμερικάνου από αστυνομικά πυρά, κάτω από συνθήκες που δεν ακόμη διευκρινιστεί.

EURONEWS

Ο κυβερνήτης της πολιτείας κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ δυνάμεις της εθνοφυλακής και της πολιτειακής αστυνομίας θα αναπτυχθούν στην περιοχή, προκειμένου να διασφαλίσουν την τήρηση της τάξης.

Ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας είχε αρχικά δηλώσει ότι ένας άνθρωπος που πυροβολήθηκε στη διάρκεια των επεισοδίων είναι νεκρός. Αργότερα, αξιωματούχοι της πόλης σε ανάρτησή τους, στο Twitter ανέφεραν ότι ο διαδηλωτής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και ότι η ζωή του υποστηρίζεται μηχανικά.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή