Σωματική έρευνα περαστικών σχεδιάζει να επαναφέρει ο Τραμπ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 10:23
UPD:10:31
JONATHAN ERNST
A- A A+

Υπέρ της επαναφοράς της μεθόδου της αστυνομίας να σταματά και να ερευνά περαστικούς στο πεζοδρόμιο τάσσεται ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Η τακτική αυτή, κατά την οποία οι αστυνομικοί σταματούν πεζούς στο πεζοδρόμιο, τους κάνουν ερωτήσεις, αλλά και σωματική έρευνα, άρχισε να εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη, την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Ρούντι Τζουλιάνι, από τους κορυφαίους υποστηρικτές του Τραμπ σήμερα.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την εφαρμογή της πίεσαν τις αστυνομικές διοικήσεις στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, αλλά και στο Νιούαρκ, να περιορίσουν την εφαρμογή της, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην παρακολούθηση υπόπτων, αλλά και στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης των αστυνομικών.

«Θα εφαρμόσω τη μέθοδο αυτή, με τη σωματική έρευνα και τις ερωτήσεις στο πεζοδρόμιο», δήλωσε ο Τραμπ, στη διάρκεια κλειστής προεκλογικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στο Κλίβελαντ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την πολιτική που θα ακολουθήσει ο ίδιος, προκειμένου να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των Αμερικανών πολιτών.

«Θα εξετάσω την κατάσταση. Θα δω τι γίνεται στο Σικάγο. Σκέφτομαι την τακτική αυτή των ερευνών στο πεζοδρόμιο. Στη Νέα Υόρκη δούλεψε με άριστο τρόπο», πρόσθεσε. 

Πάντως, η διακοπή της εφαρμογής της σωματικής έρευνας στη Νέα Υόρκη, είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα στην εκλογή του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο, το 2013, ο οποίος ανήκει στους Δημοκρατικούς.

EURONEWS

Καθώς οι δύο προεδρικοί υποψήφιοι Ντόναλντ Τραμπ και Χίλαρι Κλίντον βρίσκονται στην τελική προεκλογική ευθεία για τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τα προεκλογικά τους επιτελεία ενδιαφέρονται άμεσα για την αύξηση της πολιτικής διείσδυσής τους στους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, αλλά και στους ψηφοφόρους των μειονοτήτων, στους οποίους φαίνεται ότι η Κλίντον έχει το προβάδισμα.

Ο Τραμπ, διαμορφώνει ένα προεκλογικό προφίλ προεδρικού υποψηφίου που είναι βασισμένο στη αρχή της τήρησης «του νόμου και της τάξης». 

Έτσι, οι εξαγγελίες του, προκαλούν την αντίδραση της Κλίντον που τις χαρακτηρίζει ως επιθέσεις κατά των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πολιτών που ζουν στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι η μέθοδος των ερωτήσεων και της σωματικής έρευνας στο πεζοδρόμιο γνωστή ως «Stop and Frisk» μείωσε την εγκληματικότητα στη Νέα Υόρκη, την περίοδο της δημαρχίας του Τζουλιάνι.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή