Συμφωνία Ε.Ε. - Αιγύπτου για τους πρόσφυγες προτείνει ο Σουλτς

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 09:00
UPD:09:01
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τη σύναψη μίας συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Καΐρου για το προσφυγικό, προτείνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, δεδομένου ότι ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες από τη βόρεια Αφρική φτάνουν στην Ευρώπη μέσω Αιγύπτου.

«Η προστασία των προσφύγων και η καταπολέμηση των λαθροδιακινητών θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητές μας. Η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας αποδεικνύει ότι μια τέτοια συνεργασία είναι δυνατή χωρίς να παραιτούμεθα από τις αρχές μας» δήλωσε ο Σουλτς στην Süddeutsche Zeitung (SZ).

Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα, τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη γερμανική κυβέρνηση αυξάνεται ο φόβος ότι θα έρχονται ολοένα και περισσότεροι πρόσφυγες στην Ευρώπη μελλοντικά, εάν συνεχιστεί η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της Αιγύπτου.

Η χώρα αυτή εξελίχθηκε σε δεύτερο σημαντικό σημείο εκκίνησης των προσφύγων προς την Ευρώπη από τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με στοιχεία της γερμανικής κυβέρνησης, τα οποία έχει στη διάθεσή της η SZ ο ένας στους δέκα έρχεται πλέον από την Αίγυπτο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή