Έντονες αντιδράσεις για δηλώσεις Θ. Φωτίου για δημοσίους υπαλλήλους

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 11:54
UPD:14:45
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου αρχικά ανέφερε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα και συνέχεια διευνκρίνισε πως το 25% στο υπουργείο της «είναι νέοι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθούν. Το υπόλοιπο 25% είναι όλα τα διευθυντικά στελέχη, που μας υπονομεύουν» (φωτ. αρχείου). 

A- A A+

Έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των εργαζομένων του υπουργείου Εργασίας προκάλεσαν δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου για τους δημοσίους υπαλλήλους στα υπουργεία.

Μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Φωτίου αρχικά ανέφερε ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι στα υπουργεία δεν κάνουν τίποτα» και στη συνέχεια διευνκρίνισε πως το 25% στο υπουργείο της «είναι νέοι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθούν. Το υπόλοιπο 25% είναι όλα τα διευθυντικά στελέχη, που μας υπονομεύουν». 

Ειδικότερα, η κ. Φωτίου ανέφερε: 

«Αυτή είναι η εμπειρία μας: ένα κράτος στο οποίο καθόμαστε εμείς αποπάνω και αποκάτω μάς υπονομεύει το σύμπαν. Αν δεν είχα εγώ νομικό σύμβουλο από το πρωί μέχρι το βράδυ, αυτά που μου φέρνουνε να υπογράψω είναι για να με πάνε στη φυλακή. Και για να εξηγούμαστε: Το 25% του υπουργείου μου είναι νέα παιδιά και αυτά συνεργαζονται μαζί μας. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δεξιοί, ό,τι να 'ναι, εμείς δεν ζητήσαμε κοινωνικά φρονήματα, αλλά είναι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και μας βοηθάνε. Το υπόλοιπο 25% είναι όλα τα διευθυντικά στελέχη. Αυτά μας υπονομεύουν, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Στέλνουν μόνοι τους εγκυκλίους και μετά βγαίνει ότι η Φωτίου έκοψε επιδόματα. Έχει στείλει ο διευθυντής μόνος του εγκύκλιο που κόβει το επίδομα».

Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Αντιδρώντας, εργαζόμενοι στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 10 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο.

NSTV WEBTV

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους, κάνοντας λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές, αναίτιες επιθέσεις και προσβολές, κατηγορώντας την κ. Φωτίου ότι λασπολογεί καλώντας την να κατονομάσει αυτούς που την υπονομεύουν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΜΠΕ: «Δεν δεχόμαστε τη συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κ. Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της, που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου».

Η Ομοσπονδία Συλλόγων του Υπουργείου Εργασίας σε ανακοίνωσή της, με την οποία εξήγγειλε και τη σημερινή στάση εργασίας, κατήγγειλε την κ. Φωτίου «για την άνευ προηγουμένου στον πολιτικό πολιτισμό του χώρου μας απαράδεκτη δημόσια λασπολογία και απαξίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των υπαλλήλων του Δημοσίου εν γένει».

Απαντώντας η κ. Φωτίου εξέφρασε τη λύπη της «για τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας, η οποία πήρε απόφαση βασιζόμενη σε στοιχεία αποσπασματικά από το διαδίκτυο και δεν θέλησε να συναντηθεί μαζί μου, παρά τη σχετική μου πρόταση».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή