Τι απαντάει η Θ. Φωτίου στην Ομοσπονδία Συλλόγων του υπουργείου Εργασίας

«Ιδιαίτερα θετική και αποδοτική η συνεργασία με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας»
Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016 12:39
UPD:14:44
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Η Ομοσπονδία Συλλόγων του υπ. Εργασίας (ΟΣΥΠΕ) βασίστηκε σε αποσπασματικά στοιχεία από το διαδίκτυο και δεν συναντήθηκε μαζί μου, σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΟΣΥΠΕ, η οποία έκανε λόγο για προκλητική επίθεση της κ. Φωτίου ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους. Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός χαρακτηρίζει ιδιαίτερα αποδοτική τη συνεργασία της με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή της την Τρίτη, η ΟΣΥΠΕ κατήγγελλε την κ. Φωτίου «για την άνευ προηγουμένου στον πολιτικό πολιτισμό του χώρου μας απαράδεκτη δημόσια λασπολογία και απαξίωση των υπαλλήλων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των υπαλλήλων του Δημοσίου εν γένει».

Στην απάντησή της, η κ. Φωτίου προσθέτει πως η εμπειρία της τους 18 μήνες που βρίσκεται στο υπουργείο και συνεργάζεται καθημερινά με το προσωπικό των υπηρεσιών της Πρόνοιας είναι ιδιαίτερα θετική και αποδοτική.

«Αυτή η συνεργασία έχει δώσει και δίνει πολλούς καρπούς στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, στον σχεδιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, στο ΤΕΒΑ, στην προστασία ΑμεΑ, ηλικιωμένων και παιδιών και σε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες» επισημαίνει.

NSTV WEBTV

«Όσον αφορά όσον τις "φήμες" που "με εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες", οι συντάκτες της ανακοίνωσης της ΟΣΥΠΕ κάνουν λάθος» συμπληρώνει και εξηγεί ότι δεν πρόκειται για φήμες, αλλά για νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τη δημιουργία Ειδικής Γραμματείας Ρομά (άρθρα 40-45 του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία).

Εκεί, όπως λέει, περιγράφονται επακριβώς οι αρμοδιότητες της Ειδικής Γραμματείας και δεν προβλέπονται θέσεις μετακλητών υπαλλήλων (ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών), αντίθετα προβλέπεται ότι η υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας θα στελεχωθεί από το δυναμικό του Υπουργείου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σημειώνει μάλιστα ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα ήταν εύκολο να το πληροφορηθούν από την ίδια προσωπικά, «ώστε να μην εκτίθενται οι ίδιοι και να μην εκθέτουν το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Υπουργείου».

ΟΣΥΠΕ: Λασπολογία από την κ. Φωτίου

Η ΟΣΥΠΕ, η οποία εξήγγειλε τη σημερινή στάση εργασίας, στην ανακοίνωσή της -μεταξύ άλλων- σημείωνε: «Η κ. Φωτίου αφενός δεν νομιμοποιείται να καταφεύγει σε γενικευμένες διαπιστώσεις, αφετέρου έχει υποχρέωση να βρει και να εφαρμόσει τις κατάλληλες μεθόδους για να αξιοποιήσει/κινητοποιήσει το υφιστάμενο προσωπικό. Δεν δικαιούται σε καμία περίπτωση να λασπολογεί με αστήρικτες γενικεύσεις που προσβάλλουν το σύνολο των εργαζομένων στο Υπουργείο. Ας κατονομάσει η κ. Φωτίου, ποιοι την υπονομεύουν. Αν κάνουν κάτι παράτυπο ή παράνομο, ας λάβει τα νόμιμα και ενδεδειγμένα μέτρα. Και ας μη φλυαρεί ασύστολα στα ΜΜΕ λασπολογώντας μας».

Υποστήριζε μάλιστα πως «σε τελική ανάλυση, είναι όλοι τους και η κυβέρνηση συνολικά συνυπεύθυνοι για την «απρόσκοπτη» (παρά τα αντιθέτως προπαγανδιζόμενα) συνέχιση του καθεστώτος αδιαφάνειας, πελατειακής συναλλαγής και ρουσφετολογικών διαδικασιών που επικρατεί στο Ελληνικό Δημόσιο τα τελευταία χρόνια».

Παράλληλα, η ομοσπονδία ζητούσε «την άποψη της κ. Υπουργού σχετικά με τις φήμες που την εμφανίζουν ως εμπνεύστρια νέων Ειδικών Γραμματειών, χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες, χωρίς καν να περιλαμβάνουν οργανικές μονάδες και οι οποίες προφανώς θα στελεχωθούν από …νέους Ειδικούς Γραμματείς (με μηνιαίο μισθό άνω των 3.500€) και σημαντικό αριθμό εξίσου παχυλά αμειβόμενων συμβούλων/συνεργατών!!!» 

«Πόσο θα κοστίσουν επιπλέον στο Έλληνα φορολογούμενο οι "υποχρεώσεις" της κ. Φωτίου στην κομματική της πελατεία;  Ποιες άλλες Υπηρεσίες με σημαντικό κοινωνικό αντίκρισμα θα καταργηθούν, προκειμένου να βολέψουν οι Αναπληρωτές Υπουργοί Εργασίας τον νεόκοπο "κομματικό στρατό" τους;» ρωτούσε η Ομοσπονδία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή