Αίγυπτος: Νεκρά δύο στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2016 11:19
UPD:12:43
REUTERS/AMR ABDALLAH DALSH

(φωτ. αρχείου)

A- A A+

Δύο στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στην Αίγυπτο, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών που γνωστοποίησε ότι ο ένας εκ των δύο καταζητείτο για την εμπλοκή του στη δολοφονία του γενικού εισαγγελέα Χίσαμ Μπαρακάτ το 2015.

Το κίνημα των Αδελφών Μουσουλμάνων, από το οποίο προέρχεται ο ανατραπείς το 2013 από τον στρατό πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, διαψεύδει ότι καταφεύγει στη βία, όμως οι αιγυπτιακές αρχές το έχουν θέσει εκτός νόμου και το χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική οργάνωση».

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι ο Μοχάμεντ Καμάλ και ο Γιάσερ Σεχάτα σκοτώθηκαν αργά τη Δευτέρα στο νοτιοανατολικό Κάιρο στη διάρκεια «ανταλλαγής πυρών» με αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους συλλάβουν. 

Ο Καμάλ παρουσιάζεται ως «ο ιδρυτής και διοικητής του ένοπλου βραχίονα» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και ως εγκέφαλος του κινήματος. Καταζητείτο και για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην μουφτή της Αιγύπτου Άλι Γκομάα τον Αύγουστο του 2016.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή