Συνάντηση Χρ. Σπίρτζη με εκπροσώπους των ελεγκτών στις 15.00

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2016 14:38
UPD:14:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 15.00 στο υπουργείο Μεταφορών.

A- A A+

Συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζης και τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Λιντζεράκος θα έχουν οι εκπρόσωποι των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί λύση προκειμένου να σταματήσουν οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 15.00 στο υπουργείο Μεταφορών.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υποδομών έκανε λόγο για απεργία χωρίς αιτήματα και καλούσε σε διάλογο ακόμα και σήμερα, ενώ άφηνε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο στη συνάντηση της Παρασκευής και σε ερώτηση του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για τα συγκεκριμένα αιτήματα του κλάδου των ελεγκτών, η απάντηση που έδωσαν οι εκπρόσωποι των ελεγκτών ήταν ότι δεν έγινε διαβούλευση για το νομοσχέδιο της ΥΠΑ και ότι πιάστηκαν εξαπίνης.

Ο κ. Σπίρτζης απέδωσε κομματικά κίνητρα στην απεργία καθώς δεν διατυπώθηκαν συγκεκριμένα αιτήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επιβεβαίωση ήρθε λίγο αργότερα, όταν το Σωματείο Ελεγκτών εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση και σχεδόν ταυτόχρονα το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «προτρέπει» τους ελεγκτές να μην απεργήσουν.

«Οι μάσκες έπεσαν. Τα πρόσωπα, οι κομματικές στοχεύσεις και οι επιδιώξεις  φάνηκαν πλέον καθαρά» σημειώνεται.

«Αντιπαλεύτε ένα νόμο που διασφαλίζει πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων και υιοθετεί το σύνολο των Ευρωπαϊκών Κανονισμών» είναι η απάντηση του Διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνου Λιντζεράκου στις αιτιάσεις της Ένωσης  Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος, δηλώνοντας μάλιστα ότι «πρόκειται για εμμονή της συνδικαλιστικής ηγεσίας ενός μονάχα μέρους των εργαζομένων να προχωρήσει στην ανακοίνωση παράλογων και αδικαιολόγητων απεργιακών κινητοποιήσεων».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή